El Correaigua donarà el tret de sortida a la Festa Major de Manresa aquest dissabte dia 20 d'agost a les 16.30 hores.

L'itinerari del Correaigua serà el mateix que en anys anteriors. S'iniciarà a la plaça Europa i seguirà pel carrer del Carme, plaça del Carme, carrer Pedregar, plaça Pedregar, carrers del Metge Planas, Nou, Sant Miquel, plaça Major i Cap del Rec, per tornar a la plaça i carrer del Carme i finalment a la plaça Europa.

Durant el recorregut es ruixa els participants amb aigua, terra, fang, confeti, farina i escuma. Per tant, es recomana que els participants portin samarreta prima, pantalons curts que no siguin texans, estris per remullar els altres que no siguin ni de vidre ni punxeguts, i calçat que no rellisqui.

Els participants també es troben amb diversos obstacles, com piscines amb aigües de diferents colors i tobogans.

El Correaigua se celebra des de l'any 1989 i l'organitza l'entitat manresana Xàldiga.

Trobada de bateries i caminada nocturna, també dissabte

També el dia 20 i per vuitè any consecutiu es farà la Trobada de Bateries a la plaça Sant Domènec, un espai plenament consolidat per aquest acte que està obert a la participació dels amants de la percussió. Els interessats poden inscriure's gratuïtament a l'adreça de correu electrònic bateriesmanresa@hotmail.com.

Per altra banda, a partir de les 22 hores es farà 'La Sèquia amb la Llum del frontal', una caminada nocturna per al públic familiar que sortirà des del Centre de Visitants del Parc de la Sèquia de Manresa. La inscripció val tres euros que inclou un tast de cava i coca al Mas de Sant Iscle. L'acte l'organitza la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia i els interessats a participar-hi s'han d'inscriure a cvisitants@parcdelasequia.cat.