El principal objectiu d'Esquerra Republicana al govern de l'Ajuntament de Manresa, que comparteix amb Convergència (ara Partit Demòcrata Català), és complir els seus objectius i compromisos. Si a més a més es percep la marca ERC, millor. El cap de la secció local d'Esquerra a Manresa, Ramon Fontdevila, ha fet aquestes declaracions arran d'una enquesta elaborada per Regió7 (veure diari del divendres 12 d'agost) en la qual més de la meitat dels enquestats asseguraven que no sabien que ERC formava part del govern municipal. En definitiva, que la incorporació d'Esquerra a l'executiu de Manresa passa desapercebuda.

Dos terços afirmaven que no havien notat gens de canvi a la ciutat durant el darrer any, i a l'entorn d'un terç deia haver-ne percebut una mica o molt. Entre aquests últims l'opinió era favorable.

Poc després de les últimes eleccions municipals, CDC i Esquerra van signar un pacte de governabilitat que va permetre Valentí Junyent ser reelegit alcalde de Manresa. Més tard, a principi d'aquest any, es va formalitzar l'entrada definitiva dels set regidors republicans al govern, un d'ells sense cartera.

Dels cent enquestats per Regió7, quaranta sabien que ERC forma part del govern municipal, mentre que una seixantena no sabien que hi ha una coalició o no encertaven a dir quina hi havia.

A llarg termini

Per a Fontdevila, "la tasca política acostuma a ser a llarg termini". Segons la seva opinió, l'enquesta "ha de servir per rumiar-hi", i assegura que "segurament vol dir que a part de la feina que s'està fent d'ençà que es va firmar el pacte de govern hem de continuar explicant allò que estem fent. Entre altres coses pel conjunt de gent que ens ha fet confiança". En aquest sentit, recorda que "ens vam presentar amb un conjunt de 40 mesures i el que fem és anar treballant amb això. Primer sense pacte i ara amb pacte, i estem avançant".

És la conclusió a la que es va arribar a la reunió de l'executiva d'Esquerra que hi va haver el mes passat, en la qual hi van participar els 7 regidors republicans per valorar la situació.

Per a Fontdevila el més important "és que hi hagin resultats, i si a més a més podem fer percebre que som al govern i que hi ha alguns canvis com per exemple que s'hagi recuperat la regidoria de la dona o que s'hagi desencallat amb consens la rotonda de la Bonavista, millor". Continua dient que el "primer són els objectius, i si a sobre hi ha algú que diu que Esquerra és al govern, fantàstic".

Ni blanc ni negre

A la mateixa enquesta, una majoria no va citar res de positiu ni res de negatiu dels cinc anys de govern de Valentí Junyent al capdavant de la ciutat. Fa quatre anys, un sondeig similar destacava com a nota positiva la gestió de les finances municipals, i pel cantó negatiu el deteriorament dels carrers.

A l'enquesta publicada divendres, només una minoria creia que el canvi que ha experimentat els darrers anys la façana sud de Manresa ha estat important per a la ciutat, o que la Seu i la Cova són els principals atractius de la capital del Bages i els que tenen més importància. Els segueixen el parc de l'Agulla i el teatre Kursaal.

El sondeig es va realitzar durant el mes de juliol a cent veïns de Manresa via telefònica i escollits a l'atzar.