L'alcalde promulga un ban per garantir una moscada infantil i un correfoc segurs

Les propostes festives se celebraran els dies 21 i 29 d'agost dins els actes de la Festa Major de Manresa

17.08.2016 | 07:34
Moscada infantil
Moscada infantil

Amb motiu de la proximitat dels actes de la Festa Major de Manresa, l'alcalde, Valentí Junyent, ha promulgat un ban per garantir una moscada infantil i un correfoc segurs. Les dues activitats se celebraran els dies 21 i 29 d'agost respectivament, pels carrers del centre històric de la ciutat.
Les recomanacions són les habituals. En un primer punt detalla el recorregut que tindran els dos actes, i recomana que "es fa necessària l'adopció de mesures adequades que regulin aquestes activitats per tal de prevenir possibles accidents i danys".
Per això insisteix al ban que se segueixin les recomanacions dels organitzadors i dels serveis d'ordre; que s'utilitzi roba adient com cotó, mànigues i pantalons llargs, mocadors al coll, barret de roba i sabates esportives de pell i que agafin fort els peus. També diu que s'han de protegir els ulls, no fer cadenes de més de tres persones, girar en sentit invers a les agulles del rellotge a les places; no envair l'espai on el grup de foc fa l'actuació, ni agafar o destorbar als seus membres; no demanar als veïns que tirin aigua per evitar taps, relliscades i que la pólvora es mulli i exploti en lloc de cremar-se; ni encendre foc ni fumar a prop de les bosses o contenidors del material pirotècnic.
Al ban també hi ha un apartat en el qual dóna consells als veïns i comerciants que hi ha al llarg del recorregut de la moscada i el correfoc. Com per exemple que protegeixin finestres, portes i aparadors amb cartrons gruixuts -i que aquests materials els pot facilitar l'Ajuntament- o també que enrotllin tendals exteriors i treguin tot el mobiliari exterior.
En un altre apartat dedicat als integrants de la moscada i el correfoc i al públic en general que s'acosti a veure les dues activitats, hi diu que no es pot portar quitxalla sobre les espatlles, i finalment informa dels punts d'assistència que hi haurà al llarg del recorregut. Per la moscada seran a plaça Major, Europa, Drets i passatge Amics. Pel correfoc el centre de coordinació serà a la plaça Europa i hi haurà equips al llarg de tot el recorregut.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Estudiants d´ESO experimenten l´espiritualitat del camí ignasià

Estudiants d´ESO experimenten l´espiritualitat del camí ignasià

Un grup d'alumnes de l'escola FEDAC va fer el darrer tram del camí ignasià entre Castellgalí i...

Minimarató de reanimació cardiopulmonar amb 1.400 alumnes

Nens i joves de primària, ESO i cicles de grau superior aprendran a fer anar un desfibril·lador

Ple de Manresa: aprovat per unanimitat batejar amb el nom d´Andreu Vivó la sala de gimnàstica artística del Vell Congost

Ple de Manresa: aprovat per unanimitat batejar amb el nom d´Andreu Vivó la sala de gimnàstica artística del Vell Congost

En la sessió d'aquest dijous també s'han acordat els canvis a Aigües de Manresa mentre els...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema