A la porta de l'alberg del Carme, aquests dies hi ha penjat el cartell de tancat per vacances. L'estiu passat no li van posar perquè no en va fer. Va ser la primera vegada en els 25 anys d'història de l'equipament que va estar obert tot l'agost. Només va ser un any, però. Aquest estiu torna a estar tancat dues setmanes, del 7 al 21 d'agost, inclòs.

Segons informació aportada per la Generalitat (l'alberg del Carme el gestiona l'Agència Catalana de la Joventut), el motiu del tancament és que no han tingut cap reserva que hagi justificat, com va succeir l'agost passat, la decisió de no fer vacances. Aleshores, hi va fer estada un grup format per una trentena de belgues que van fer el Camí Ignasià, que hi van pernoctar els dies 13, 14 i 15. Enguany, però, han informat les fonts de la Generalitat, no han tingut cap reserva a l'avançada que els portés a prendre la mateixa decisió. De fet, si no hi ha cap canvi, fins al dia 24 d'agost no hi ha cap reserva. El dia 25 n'hi ha 5. L'endemà, la situació ja canvia, n'hi ha 41; i el 27 d'agost, el doble, 82. Després, tornen a baixar en picat, amb 1 el dia 28, i 7 els tres dies següents, 29, 30 i 31.

L'any passat, durant el mes d'agost, a l'alberg del Carme hi va haver 516 pernoctacions, que van representar una ocupació del 17,69%. Quant als dies que va estar obert i que aquest any ha tancat, l'ocupació va ser de l'11,7%. Enguany, sense comptar els quinze dies que està tancat, les reserves han passat a 268, una ocupació del 20,65%.

En el quadre inferior es veuen les pernotacions per dia i any. Cal dir que l'oferta no surt de multiplicar les 97 places disponibles pels 31 dies que té el mes i, en el cas d'aquest agost, pels 16 que està obert. Això és causat, han explicat els responsables de l'equipament, pel fet que, "del nombre total de llits reals que té l'alberg, se'n descompten automàticament dia a dia aquells que no es poden oferir per diferents motius. El més habitual el provoquen els late check-outs; clients que surten més tard de l'habitual, per la qual cosa aquella habitació no es neteja dins de l'horari normal. Si no és que sigui estrictament necessari, es treu de l'oferta del dia i es procedeix a la seva neteja l'endemà. Pot haver-hi altres motius, com tasques de manteniment o bé el tancament d'habitacions per a famílies o per a grups que no les ocupen totalment".