Entre seixanta i setanta donacions cada dimarts. La campanya d'agost a la unitat mòbil que el Banc de Sang i Teixits de Manresa va posar en marxa per captar donants està resultant tot un èxit, tal com ha confirmat Khaled Khatib, promotor. Consisteix a regalar als donants un tiquet per anar a recollir a l'orxateria del passeig de Pere III La Xixonenca mig litre d'orxata de franc a canvi dels 450 mil·lilitres de sang que es donen habitualment en una donació. La previsió és tancar la campanya amb 300 bosses de sang.

Khatib comenta que fins i tot hi ha hagut algun dimarts que se'ls han esgotat els tiquets i que, entre les campanyes de l'agost organitzades a Manresa, aquesta és, ara per ara, una de les més reeixides.

El promotor del banc de sang de Manresa insisteix que, durant l'estiu, hi ha tendència a què les donacions baixin, malgrat que es continua necessitant sang als hospitals. En concret, en l'àmbit de tot Catalunya, aquest estiu fan falta 50.000 donacions. De moment, s'ha arribat a les 36.257; en falten 13.743. Ara mateix, del grup del qual hi ha més necessitat és del 0 negatiu, del qual, ahir, en quedaven reserves només per a quatre dies. Menys del 7% de la població té aquest tipus de sang. Per això, quan baixen les reserves, se'n ressenten especialment les d'aquest grup tan minoritari.

La donació de sang es pot fer a la unitat mòbil del banc de sang, que s'instal·la cada dimarts d'agost a la plaça de Crist Rei, de les 10 del matí a les 2 del migdia i de les 5 de la tarda a les 9 del vespre.

Pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos.