El ple municipal del desembre vinent serà el darrer al qual assistirà com a regidor l'únic que té Democràcia Municipal (Podem) a Manresa, Dídac Escolà, que ha atribuït a "temes familiars" la seva decisió de deixar el càrrec. De moment, segons ha informat a aquest diari, encara no està decidit qui en serà el successor o successora.

Escolà ha preferit no entrar en detalls sobre els motius concrets de la seva decisió de plegar. Quant a la persona que el rellevarà, només ha dit que serà "qui decideixi el cercle i qui ho pugui assumir i hi estigui disposat", seguint l'ordre de la llista que es va presentar a les eleccions, i que "no hi ha pressa", perquè encara queden quatre mesos i el que més els preocupa ara mateix és preparar les mocions de cara als propers plens. Malgrat que prefereix no avançar esdeveniments i deixar les valoracions per a més endavant, ha admès que "he gaudit molt, he après molt i he conegut molta gent".

El nucli de Podem a Manresa es va presentar en societat a la ciutadania en un acte celebrat el novembre del 2014 que va atapeir la sala polivalent de la Font dels Capellans. Aleshores encara no es va donar a conèixer qui encapçalaria la candidatura. El 4 de març del 2015, amb les eleccions a tocar, Podem, aleshores amb la marca Canviem Manresa, va presentar el seu alcaldable, el barceloní establert a Manresa Dídac Escolà. Aleshores tenia 36 anys (38 en l'actualitat) i en feia tres que vivia a la capital del Bages. Funcionari de presons i provinent del moviment del 15-M, era la primera vegada que es vinculava a un partit polític.

Presentar candidatura a l'Ajuntament se'ls va complicar més del que preveien. Era condició indispensable recollir 1.500 signatures i adjuntar-hi una còpia del DNI de cada adhesió. Com que no ho van fer amb totes, el secretari de l'Ajuntament no les va acceptar. Finalment, in extremis,es van poder inscriure amb la marca registrada pel partit Pirates de Catalunya Democràcia Municipal, després que no fos validada la fórmula d'Agrupament d'Electors Canviem Manresa per no acompanyar amb els DNI els més de 1.500 suports recollits. Democràcia Municipal Podem va aconseguir 1.534 vots a les eleccions del 24 de maig del 2015 i, per tant, un regidor.

Després de les eleccions municipals, es va produir una escissió del cercle de Podem a Manresa, de la qual en va sorgir el nou cercle A Manresa Junts Podem. En les últimes eleccions, les generals del juny passat, els dos cercles van seguir per separat la nit electoral. Democràcia Municipal ho van fer al costat d'EUiA, i A Manresa Junts Podem, acompanyats per ICV.