650 persones han realitzat l'última Visita a la Manresa Desconeguda de la Festa Major de Manresa, avui protagonitzada per l'antiga Fonda de Sant Antoni, a la plaça Major. La visita s'ha allargat fins a les 22:00 de la nit, quan estava previst que finalitzés a les 20:00.

La cantitat de participants en l'activitat ha fet allargar l'horari de la visita, que s'ha clausurat amb un èxit total i ha estat la més concorreguda de la Manresa Desconeguda de tota la Festa Major.

Abans de començar, una cinquantena de persones ja feien cua per entrar i, al cap de mitja hora, ja eren més d'un centenar, la qual cosa ha obligat els historiadors que guiaven els grups a anar a preu fet per tal que tothom pugui gaudir d'aquesta activitat.

Tal com va explicar el diari Regió7 en un extens reportatge (vegeu edició del passat 18 d'agost), els nous propietaris de la Casa Fàbregas, on durant més d'un segle va funcionar la Fonda de Sant Antoni, voldrien convertir-la en un hostal. No només la part de la fonda sinó l'edifici sencer, que es fruit de l'agregació de quatre cases diferents al llarg dels segles. L'origen de la casa es troba a mitjans del segle XVI i, entre els atractius que amaga, hi ha un arc inèdit i un soterrani excavat a la roca que entra cinc metres sota la plaça Major perquè el segle XVIII l'ajuntament va arribar a un tracte amb els propietaris per fer recular la casa.

Enguany, la festa major ha acollit tres visites. La primera, a les esglésies enderrocades durant la guerra civil, va atraure 325 persones; la que es va fer a l'Institut Lluís de Peguera, 423, i la que va protagonitzar un recorregut pels espais de l'oci nocturn a la Manresa dels anys 1920-30, que es va celebrar ahir dimecres, 430.