Han passat quatre mesos d'ençà que la CUP va presentar una moció per promoure l'ús de mètodes alternatius per a la recollida del sagnat als més convencionals i estesos arreu. Regió7 ha consultat establiments que comercialitzen la copa menstrual i la majoria asseguren que el ressò mediàtic ha quedat enrere. Després d'aquell boom, que, sobretot, va fer augmentar la demanda d'informació, i les vendes en menor escala, ha tornat la normalitat.

Els establiments on ja venien aquest article abans de l'abril en continuen tenint demanda, mentre que d'altres asseguren no haver notat un increment en les vendes. Principalment, el debat generat pel ple va encuriosir noies joves.

Bona part de la gent que es va apropar a les farmàcies els primers dies després del ple ho van fer per demanar informació. A la Farmàcia Lluís Farré, al carrer de Barcelona, afirmen que l'augment es va notar durant les primeres setmanes. "Venien cinc o sis dones al dia per demanar informació, i ara potser en ve alguna un cop a la setmana". "Aquí els ensenyàvem què és i el seu ús", expliquen a la Farmàcia Oltra, a la carretera de Santpedor. A la Farmàcia Buxó, al Passeig de Pere III, fan notar que "el més difícil és fer el pas definitiu per canviar de mètode", i que "per això solen venir noies joves".

La copa menstrual té un cost d'uns trenta euros i pot tenir una durada de fins a deu anys. Els responsables de la Farmàcia Buxó creuen que la durada d'aquest article és el que en pot haver fet disminuir les vendes, perquè, un cop adquirit, té una vida prou llarga. En el seu cas, tot i que van tenir un pic el mes de maig, en què van vendre nou copes vaginals, fins al juliol n'han continuat venent. Quant a la davallada de les vendes, a banda de la durada d'aquest sistema, apunten que també ho pot explicar el fet que sigui l'estiu, una època en què, en general, ja no es ven tant. En altres establiments, com la Farmàcia Mayor Martínez, al carrer de Carrasco i Formiguera, asseguren no haver venut cap copa. També a la de Jordi Planell, al Poble Nou, on la responsable explica que la demanda no s'ha incrementat i que el debat només es va crear al carrer.

23 en vuit mesos

Fins al mes d'abril, hi havia farmàcies de Manresa que no venien copes menstruals. No és el cas de la Farmàcia Planas, al carrer d'Àngel Guimerà. "En tenim des del 2015 i sempre s'han venut molt bé", comenten. Segons les seves estadístiques, en tot el 2015 van vendre 25 copes menstruals. Pel que fa a aquest any, n'han venut 23 fins aquest mes, de manera que gairebé han assolit la mateixa xifra que en tot l'any anterior. A partir de l'abril, en aquesta farmàcia van notar cert increment de les vendes.

A banda de les farmàcies, també en comercialitzen altres establiments, com L'Arrel Centre Biològic Herbolari del Passeig. Meritxell Casas, responsable del negoci, admet que el debat va donar a conèixer que existien altres mètodes per a la recollida del sagnat, però creu que la majoria de dones va interessar-se per la copa menstrual a través del boca-orella.