La zona esportiva del Congost va acollir dissabte a la tarda les tres hores de resistència de BTT, un clàssic al calendari esportiu manresà de la festa major. L'equip manresà Bike and Pons va dominar la cursa, tan pel que fa a la prova masculina com femenina.

A la cursa hi van participar 200 corredors de 85 equips diferents, la majoria de les comarques del Bages, Lluçanès i el Berguedà, i també un d'Andorra. Hi havia 11 categories que anaven des de la base, entre els 8 als 16 anys, a les categories superiors per a més de 40 anys. El traçat feia poc més de dos quilòmetres.

Bike and Pons va guanyar en l'absoluta. Va completar 27 voltes al circuit. El segon classificat va ser l'Artés Bike-1 i la tercera i quarta posició van ser per al BTT Triatló Lluçanès.

En dones va repetir el triomf Bike and Pons, que va cobrir el traçat amb 3 hores, 4 minuts i 13 segons. En la resta de categories, l'equip Pérez va guanyar en la modalitat familiar; el Tornabikes en individual i Estrellats Team en júnior. En més de 30 anys es va imposar l'Artés Bike-1; el Bike and Pons-2 va guanyar en MX; el Full Gas Team en promoció; el Mythic Cooffe-2 en la categoria de més grans de 40 anys; i en la categoria superior el Mytich Cooffe-1.