El castell de focs reuneix 18.807 espectadors el primer any que es compten

L'Ajuntament va comptar les persones que arribaven al parc de l'Agulla per cadascun dels vuit accessos entre les 5 i les 10 del vespre

30.08.2016 | 07:34
El castell de focs reuneix 18.807 espectadors el primer any que es compten

Un dels grans misteris de la Festa Major de Manresa ha estat, per fi, desvelat. L'Ajuntament va comptar ahir per primera vegada el nombre d'assistents del castell de focs del parc de l'Agulla, l'acte més multitudinari de la festa. Van ser 18.807 persones, una xifra propera a les estimacions fetes fins ara i que apuntaven a 20.000 assistents.

Una nova normativa (30/2015) estableix que un acte de les característiques del castell de focs necessita un Pla d'Autoprotecció. És per això que l'Ajuntament ha decidit prendre la iniciativa de comptar les persones per primera vegada i homologar el Pla d'Autoprotecció del Castell de Focs.A les 5 de la tarda es va començar a controlar l'arribada de persones al parc de l'Agulla. L'Ajuntament va situar en cadascun dels vuit accessos una persona amb un comptador manual. A les 10 del vespre, l'hora que començava l'espectacle, es va deixar de comptar els assistents. El consistori adverteix que la xifra facilitada no inclou aquella gent que ja era al parc abans de les cinc ni tampoc tota aquella que va veure els focs sense entrar al recinte.

L'accés més transitat va ser el primer que apareix venint de Manresa, per on van passar prop de la meitat dels assistents. A les 10 del vespre hi havia comptades 9.397 persones. Una hora abans s'havia arribat a les 6.236 i a les 8 se'n comptaven 2.944.

L'encarregat d'aquest accés va ser el manresà Txus Casasampera. "El perfil de gent és molt divers. Hi ha estones que vénen molts grups de joves, també hi ha famílies de diferents cultures", diu.

Tot i haver de romandre dret durant cinc hores i estar atent, Casasampera assegura que és una feina divertida. La gent arriba contenta i sovint li dediquen mirades de complicitat. De tant en tant, també hi ha algú que es creu original i no pot estar-se de fer la gracieta. Casasampera s'ho pren amb filosofia: "Tothom fa la broma de 'ai, que torno enrere i em tornes a comptar'. Al principi fa gràcia, però al final què vols que et digui".

Led Zeppelin i la traca final

L'espectacle de llums, pólvora i música va començar amb Et porto al cor, de Gossos, la cançó de la campanya "Manresa, cor de Catalunya". A continuació van sonar temes variats, des de música clàssica o bandes sonores com El Senyor dels Anells fins a cançons d'altres grups catalans. Al final, l'explosiva Rock&Roll de Led Zeppelin va acompanyar la traca final.

Els assistents entrevistats per Regió7 coincidien: el castell de focs va ser espectacular. Ja acabat l'acte, la manresana Fatou Fall tornava ahir cap a casa amb la seva neboda de 3 anys, la Diara, que és de Senegal i està de vacances. L'expressió de la petita era tan clara que no feia falta preguntar-li res per saber com s'ho havia passat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Dijous es presentaran els resultats del Programa Fifty-Fifty a la FUB

El programa té per objectiu la prevenció de les malalties cardiovasculars

La manresana Pymsaforest, sancionada per saltar-se la normativa sobre soroll

La manresana Pymsaforest, sancionada per saltar-se la normativa sobre soroll

L'Ajuntament multa la companyia amb 7.501 euros per no fer un control periòdic d'immissió i li...

El psiquiatre Pere Bonet obre el nou curs del Pol de Cultura

Bonet oferirà avui una conferència sobre "Què és això de la Salut Mental"

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema