El programa contra la pobresa infantil #Invulnerables, que a Manresa atén mig centenar de famílies, convoca per al proper dia 23 de setembre, al Caixafòrum de Barcelona, la primera jornada pedagògica del projecte, que té per objectiu parlar sobre la igualtat d'oportunitats i l'educació avui.

A la jornada hi haurà representació manresana per mitjà de sor Lucía Caram, ànima de la Fundació Rosa Oriol, i de Pilar Izquierdo, que també en forma part i que parlarà de l'experiència pilot a la capital del Bages del programa #Invulnerables, del qual és la coordinadora. La darrera ponència la pronunciarà Francesc Torralba, doctor en Filosofia i Teologia, i la cloenda la presidirà la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz.

La jornada, presentada pel periodista manresà Josep Vives, actual portaveu del FC Barcelona, començarà a 1/4 de 10 del matí amb les intervencions de Marc Simón, director corporatiu de l'Àrea Social de la Fundació Bancària la Caixa; Maria Vallès, directora de la Fundació FC Barcelona, i sor Lucía Caram. A 3/4 de 10, César Bona, mestre i Global Teacher Prize, parlarà de "Les escoles que canvien el món". A 2/4 d'11, Jordi Riera, catedràtic en Pedagogia Social per la Universitat Ramon Llull i expert en col·laboració publicoprivada en la lluita contra l'exclusió, tractarà sobre "L'acció socioeducativa en xarxa que pot canviar el seu món".

A 1/4 de 12 del migdia es farà una pausa per al cafè i a 3/4 de 12 es reprendrà la jornada amb una taula rodona sobre aspectes de la proposta educativa #Invulnerables. Maria Vallès, directora de la Fundació FC Barcelona, parlarà d'"Educar en valors-Fundació FC Barcelona"; Montse Buisan, directora del departament de Lluita contra la pobresa i humanització de la salut de la Fundació Bancària la Caixa, tractarà el programa "CaixaProinfància"; i Pilar Izquierdo, coordinadora d'Invulnerables a Manresa, parlarà d'aquest programa. Moderarà la taula Gabriel Prat, membre del patronat de la Fundació Rosa Oriol.

A 2/4 d'1 del migdia, Francesc Torralba, que a banda de doctor en Filosofia i Teologia és el director de la càtedra ETHOS de la Universitat Ramon Llull, parlarà de "La força de la vulnerabilitat". Seguidament hi haurà dinar i, a la tarda, quatre tallers, un dels quals a càrrec de Iolanda Gordillo, pedagoga d'Invulnerables a Manresa.