Quaranta-vuit persones, dels milers que van participar ahir al vespre al correfoc de Manresa, van necessitar assistència sanitària, en una de les edicions mes tranquil·les i amb més conscienciació per part dels participants dels darrers anys, segons el balanç de Protecció Civil de l´Ajuntament de Manresa. Dues persones més van ser assistides posteriorment durant la celebració del ball del Correfoc.

La xifra d´atencions és inferior a la de l´any anterior, que va ser de 54 persones

Del total de persones ateses durant el correfoc, 17 es van atendre a l'hospital de campanya de Protecció Civil instal·lat a la plaça d'Europa, on hi havia personal d´Althaia; 11 persones més a les ambulàncies de Creu Roja, que cobrien tot el recorregut del Correfoc; i la resta -20 persones- van ser ateses pels sanitaris que anaven a peu també de Creu Roja.

Totes les assistències van ser de caràcter lleu (cremades i contusions), excepte una que va necessitar que un trasllat a l´hospital per indisposició, si bé aquesta persona no participava directament al correfoc sinó que estava en l´entorn de la celebració. També hi va haver una menor extraviada que de seguida es va trobar amb els seus pares.

Pel que fa al Castell de Focs celebrat al parc de l´Agulla el diumenge, també va ser una celebració molt cívica, amb només set persones assistides (per torçades de peu, brosses als ulls i una atenció post atac epilèptic). També hi ha haver dos nens extraviats, però de seguida es van localitzar els familiars. S´ha de recordar que, d´acord amb els càlculs de l´Ajuntament, van accedir al recinte del parc de l´Agulla, entre les 5 i les 10 del vespre, 18.807 persones, a banda de les que hi havia en zones de l´entorn.

D´altra banda, a causa dels efectes de la pirotècnia hi va haver dos conats d´incendi a l´entorn de parc que van ser sufocats immediatament pels voluntaris de l´ADF Pla de Bages.