La zona universitària de Manresa, un dels sectors més cobejats de la ciutat i amb més demanda per anar-hi a viure, també té espais deplorables que deixen instantànies en què la brutícia i la deixadesa són les protagonistes.

Regió7 va publicar en l'edició de dimecres passat que en aquest sector a l'entorn del campus universitari la demanda de pisos de lloguer creix molt per sobre d'altres zones. Amb tot, no s'escapa de les conseqüències de l'incivisme.

Aquest diari ha inspeccionat trams de l'avinguda Universitària i ha topat amb diversos espais on s'acumulen, sense vergonya, munts de brutícia. Començant el recorregut des d'un extrem de l'avinguda, al solar que fa d'aparcament del restaurant de menjar ràpid McDonald's, el passejant pot veure, en tot el seu perímetre -com si es tractés d'una tanca imaginària-, rastres evidents dels tiberis que han tingut lloc allà mateix: gots de paper, llaunes, envasos de cartró per a hamburgueses, ampolles de cervesa de vidre -amb el risc que això comporta a l'estiu-, de plàstic, envasos de iogurts i de gelats i, fins i tot, una ampolla de whisky buida i un envàs buit de càpsules.

Sense bancs

Després d'aquest panorama deplorable, el passejant arriba al parc infantil de la plaça de la Democràcia, on, malgrat que està força net, dues estructures que abans havien estat bancs deixen una fotografia llastimosa.

La propera estampa indigna es troba en el solar que hi ha entre el supermercat Mercadona i la biblioteca del Campus Universitari de Manresa: aquest descampat està ocupat per coloms que busquen fer l'aperitiu entre munts de brutícia d'aspecte molt semblant al del pàrquing del McDonald's. Altre cop llaunes, ampolles i plàstics inunden el terreny que es pot contemplar des de la barana del passatge que connecta l'avinguda amb el carrer de Joncadella.

A l'altra banda de l'avinguda, un dels espais que conviden a passejar és el parc de les Homilies d'Organyà. Aquesta zona -inaugurada no fa gaires anys- presenta punts força millorables. A l'estany que hi ha a prop de la vorera, l'aigua que s'hi acumula no és mai clara i mostra una catifa de verdet en la qual suren algunes deixalles, com la plantilla d'una sabata o una bossa de patates. Fora de l'aigua, un munt de restes amuntegades de verdet que algú ha retirat s'assequen sota el sol inclement d'agost.