Aquest proper dissabte, dia 3, a la plaça de Sant Domènec de Manresa, de les 11 del matí a les 9 del vespre, l´Assemblea Nacional Catalana (ANC) farà una acció «per recordar aquella famosa i desgraciada conversa entre el Ministre Fernandez Diaz i Daniel de Alfonso, ex-cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya» en la qual el segon va afirmar que «les hemos destrozado el sistema sanitario». L'objectiu, per tant, és «posar en evidència els atacs contra Catalunya i els catalans».

L´acció, consistent en una exposició de creus, col·locades de manera que recorden els cementiris de soldats morts en una batalla o en una guerra, «vol cridar l´atenció en el fet que amb aquestes actuacions de guerra bruta contra Catalunya, on sembla que tot s´hi val, les clavegueres de l´Estat no dubten a posar en risc la salut de tots els ciutadans de Catalunya, siguin o no independentistes».

Com a conseqüència de tot plegat, «volem posar de manifest, una vegada més, la necessitat urgent de desfer-nos d´aquest Estat que ens espolia i ens maltracta i constituir la Nova República Catalana, que amb la recaptació i gestió dels nostres impostos, segur que millorarà la salut i qualitat de vida de tots els ciutadans».