Òmnium Bages inaugurarà demà divendres, 2 de setembre, a les 8 del vespre, la nova seu social al carrer Sobrerroca número 28 de Manresa. L´acte comptarà amb l´assistència del president nacional d´Òmnium, Jordi Cuixart, l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, a més a més d´altres representants institucionals del Bages i el Moianès.

Després del torn de parlaments, la inauguració es clourà amb les actuacions de La Veurem Teatre, Lupulus Emsembla, Bob&El Lladre i Dilluns Barreja a l´interior i a l´exterior del nou Espai Òmnium.

Des fa 41 anys l´entitat ha ocupat el primer pis del número 99 del carrer del Bruc de Manresa. L´antic espai de gastronomia i cultura Via Fora, situat al carrer Sobrerroca número 38, de Manresa, és des d´aquest mes de setembre la nova seu de l´entitat. Amb el canvi es millora l´accessibilitat i es disposa d´un espai adequat per a la realització d´activitats que fins ara es feien en altres sales de Manresa, com ara presentacions de llibres, xerrades o actuacions artístiques de petit format.

El trasllat d´Òmnium Bages al Centre Històric de Manresa també ha estat un punt a favor a l´hora de decidir-se a canviar d´espai. A més a més de poder disposar d´un local adaptat i accessible, i amb una superfície i disposició adequades per acollir activitats formatives i culturals. Aquest estiu s´han fet unes mínimes obres per poder habilitar el servei de secretaria i atenció a l´entrada del local. I també el trasllat de tot el fons de llibres i arxiu que Òmnium Bages tenia a la seu del carrer del Bruc des de la fundació com a delegació territorial.

A la nova seu d´Òmnium Bages es podran organitzar activitats culturals, al marge de les de la pròpia entitat, entre altres les impulsades per la societat propietària, Favets i Tremendos, a través de D´Arrel, com és el cas de l´Humus Mediterrani, l´off de la Fira Mediterrània que ja fa anys que té lloc al local del carrer de Sobrerroca.