L'ajuda de les targetes alimentàries que va començar a funcionar els mesos de juliol i agost s'estén també durant el setembre. El mecanisme té per objectiu atendre els infants de Manresa en situació de vulnerabilitat i risc d'exclusió social. Les targetes, promogudes per l'Ajuntament, conjuntament amb les entitats que formen part de la Taula del Tercer Sector, han ofert suport a les famílies de 329 infants que han rebut la beca menjador durant el curs 2015-2016.

Els Serveis Socials municipals determinen les persones beneficiàries de les targetes i s'encarreguen d'informar-les de les característiques del servei. Però el programa el porta a terme Creu Roja Manresa, pel fet que disposa dels mecanismes necessaris, ja que atén usuaris durant tot l'any i té un proveïdor adequat per a aquesta finalitat. Així doncs, Creu Roja Manresa reparteix les targetes i comprova que les compres realitzades siguin d'aliments i que es compleixin les condicions pactades amb les famílies.

El pressupost destinat per a les targetes alimentàries és de 17.108 euros. L'ajut per a cadascun dels infants als quals ha arribat s'entén com un complement per a la seva alimentació.