L´escola de repàs popular impulsada per la Plataforma d´Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) i ubicada als baixos del bloc ocupat del carrer Sobrerroca de Manresa està a punt de veure la llum. Després de mesos de feina -assemblees, recollida de material, crides per tenir mestres, etc.- el proper 10 d´octubre l´escola obrirà les portes. I ho farà atenent 32 infants, que faran classes en grups de vuit com a màxim. Així ho ha explicat a aquest diari Lila Corominas, una jove santpedorenca que des que va conèixer el projecte s´hi va involucrar a fons.

Corominas ha detallat que totes les famílies que estiguin interessades en rebre els serveis de l´escola popular han d´adreçar-se al mateix centre -al carrer Sobrerroca, número 12- en horari de 9.30h a 12.30h o de 17h a 20h els dies 20, 21 o 22 de setembre per realitzar les inscripcions.

Aquesta setmana els impulsors de l´escola estan realitzant unes jornades de treball (avui i demà de 10h a 13h i de 16h a 20h i dijous, de 16h a 20h), obertes perquè tothom qui ho vulgui doni un cop de mà acabant d´enllestir el local, que constarà d´una aula i un espai de logopèdia, que també servirà per fer acompanyaments personals.

També han organitzat una recollida de material escolar que tal i com assegura Corominas ha tingut «una molt bona resposta. Hem rebut material fungible, com ara bolígrafs, llapis de colors, llibretes; i taules, cadires i escriptoris». El projecte ha tingut una bona acollida ja que «diverses persones, entitats i col·lectius ens han donat suport»; i l´Ajuntament, a través «del Comissionat de Centre Històric, també s´ha posat en contacte amb nosaltres».

El centre engegarà el 10 d´octubre i tindrà deu persones que faran de mestres «acompanyants», a més d´una logopeda i una contacontes. Aquestes persones que s´han ofert a fer les classes de repàs tenen, segons apunta Corominas, «un perfil bastant divers. En general som gent jove, alguns estudien i d´altres, treballen; i també hi ha persones de mitjana edat que treballen». L´escola obrirà cada dilluns i dijous de 17.30h a 18.45h.