Els amants de la fotografia tenen dues propostes per poder-s'hi dedicar. Per una banda, el Concurs de la Festa Major de Manresa, i, per l'altra, el Viatgers Manresans.

Al concurs de la festa major 2016 les instantànies es poden presentar fins al 26 d'octubre al local de Foto Art Manresa, a les Escodines, 50, o per correu postal a l'entitat amb apartat de Correus 292, 08248 de Manresa. Cada persona pot enviar fins a 5 obres, les fotografies poden ser en blanc i negre o color, i no poden ser fotomuntatges. El format fotogràfic és lliure, tot i que les obres s'han de presentar sobre una base rígida de 30x40 centímetres. Hi ha un premi d'honor a la millor fotografia de 400 euros i trofeu; un primer premi de 200 euros i trofeu; i un segon premi de 150 euros i trofeu. A més a més, hi ha dos premis especials a la millor fotografia dels actes de la Festa Major Infantil, i un premi especial Regió7 a la millor fotografia de reportatge.

L'11a edició del concurs Viatgers Manresa és obert a fins al 28 de setembre. Per altra banda, enguany serà la 4a edició de la convocatòria de la categoria per a infants de 6 a 12 anys. En la categoria d'adults el primer premi és una estada hotelera de vuit dies per a dues persones a l'hotel Bahía Príncipe de Tenerife amb tot inclòs. I el segon premi és una capsa regal "Viu el Bages" i un trolley rígid Carlton mida cabina. En la categoria infantil, el primer consta d'un val per a la impressió de la fotografia guanyadora, una caixa regal verda "Fent país" i motxilla Napapijri. El segon és un rellotge digital Asics, un lot de productes escolars i de papereria i un val familiar per a dos adults i dos infants per fer la visita "Descobrim el monestir en família" a Món Sant Benet. La presentació també és a la seu o al correu postal de Foto Art Manresa.