Els darrers cinc anys ha obert un negoci al Centre Històric de Manresa cada onze dies

Les llicències atorgades des del 2012 fins al 31 d'agost sumen 152. Durant el 2016 se n'han donat 19

10.09.2016 | 07:37
El taller de joieria Mon, de Ramon Viñeglas i Montse Costa, va obrir portes al carrer d´Urgell, 1-3 el desembre
El taller de joieria Mon, de Ramon Viñeglas i Montse Costa, va obrir portes al carrer d´Urgell, 1-3 el desembre

Els darrers cinc anys, comptant sencers del 2012 al 2015 i del 2016 fins al 31 d'agost, al Centre Històric hi ha obert un negoci cada onze dies. Segons les dades aportades per l'Ajuntament, el 2012 el nombre de llicències atorgades van ser 25. El 2013 hi va haver un repunt important, amb 41; el 2014, en van ser 31; el 2015, 36, i els primers vuit mesos del 2016, 19 . En total, en quatre anys i vuit mesos, l'Ajuntament ha atorgat 152 llicències. Si es calculen el total de dies, 1.700, i es divideixen pels negocis oberts, en surt un cada onze dies. En un sector maltractat com aquest, dades com l'esmentada són un glop d'autoestima.

Aquest 2016 en concret, de les 19 noves activitats obertes, 3 corresponen a un despatx professional, 3 són perruqueries, 2 centres d'estètica, una joieria, un sex-shop, un establiment de material esportiu, una herboristeria, una pastisseria, un de telefonia, un de roba, un de decoració de la llar, un de productes esotèrics, un bar-restaurant i un de fisioteràpia.

37 activitats en total

Al marge dels nous negocis que han obert portes, n'hi ha hagut quatre més precedits d'un canvi de nom que han reactivat una activitat que estava tancada per un termini superior als sis mesos: 2 bar-restaurants, una botiga de roba i una de tatuatges. També hi ha hagut un total de 14 canvis de nom que han generat la renovació durant l'exercici d'una activitat que no acabava de funcionar. En total, per tant, el 2016 hi ha hagut una revitalització de 37 activitats al Centre Històric fins a l'agost inclòs.

Segons la informació facilitada per l'Ajuntament, entre els anys 2013 i 2015 s'han destinat 79.228 euros de despesa municipal directa al Centre Històric per a activitats com la Fira de Santa Llúcia a la plaça Major, les festes del Carme, les de la Mercè al carrer de Sant Miquel i les de Sant Ignasi, entre d'altres. Les fonts del consistori recorden que hi ha una línia de microcrèdits destinats a la creació d'empreses al Centre Històric i que, de cara als pressupostos del 2017, l'Ajuntament està treballant, conjuntament amb el Comissionat del Centre Històric, amb els exemples d'altres ciutats similars a Manresa per oferir ajuts al comerç en la mateixa línia.

Què és el Centre Històric?

El Centre Històric és un terme encunyat per l'actual equip de govern per englobar un àmbit que va més enllà del Barri Antic. Amb la plaça Major com a epicentre, inclou els barris de les Escodines, el Remei del Vic-Remei (la carretera de Vic no es considera Centre Històric) i parts de Valldaura. El carrer de Sant Salvador el talla pel nord amb la Muralla del Carme, mentre que pel sud el delimiten la Cova (el carrer de Santa Clara ja no en forma part, i sí que hi ha inclòs el Casal de les Escodines), el camí de la Cova i el passeig del Riu. Per l'oest el tanquen la Muralla de Sant Domènec i la de Sant Francesc, i el carrer de l'Apotecari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

La CUP i C´s retreuen al govern que hagi «silenciat» el cas durant dos mesos i mig

El portaveu cupaire creu que la cap de Recursos ha continuat al càrrec amb "sensació d'impunitat"...

L´autor de l´examen falsificat encara no ha estat exclòs de la selecció laboral a l´Ajuntament de Manresa

Gairebé tres mesos després que una funcionaria desvelés la substitució el govern encara espera el...

Lliuren un informe de proves a l´excandidat de PxC a Manresa acusat d´assassinat

Lliuren un informe de proves a l´excandidat de PxC a Manresa acusat d´assassinat

Artur Segarra ha lamentat que ha de passar 16 hores diàries tancat a la seva cel·la amb només aigua

Manipulen un examen d´accés a l´Ajuntament de Manresa custodiat a Recursos Humans

Manipulen un examen d´accés a l´Ajuntament de Manresa custodiat a Recursos Humans

L'examen substituït va ser realitzat per B.T.P., fill de la cap de secció, traslladada aquesta...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema