Sis places del nucli antic de Manresa es tornaran a omplir d'infants a partir de dilluns vinent amb la 14a edició de la Setmana de Jocs al Carrer. Nasi Muncunill, director del CAE, que l'organitza, va presentar ahir les novetats, entre les quals destaca l'endarreriment del calendari. Aquest any hi haurà una setmana de descans entre el final de la festa major i l'inici de les activitats. Els organitzadors van explicar que el canvi respon al fet que la Diada serà el diumenge, i no hi haurà un dia festiu entre setmana.

Una altra novetat és que s'incorpora com a espai de joc la nova plaça entre els carrers de la Mel i d'Urgell. El solar substituirà la plaça de Montserrat, que l'edició passada va acollir els jocs tradicionals de llançament. "Amb el canvi d'ubicació es vol acostar les activitats al centre", va exposar Muncunill.

A més dels jocs a les places, durant la setmana es podrà participar en altres propostes com una gimcana de reptes, els jocs de taula a la fresca per a joves i adults a la plaça Major, el campionat de Llançament d'Espardenya a la Plana de l'Om i l'exposició Jocs d'abans. Per primer any, hi haurà una festa de cloenda el divendres dia 9, a la plaça de Sant Domènec.

Ahir, en la presentació, hi havia representants de l'institut Guillem Catà, Abacus, la Fundació Ampans i la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, que van destacar la seva participació en aquesta edició. "Sumem xarxa i persones", va concloure Muncunill, que va subratllar la tasca organitzativa de l'equip, format per una vuitantena de persones.