L’equip de govern de Manresa ja té repartides les cartes. La recomposició obligada per la marxa d’Antoni Llobet el juliol passat genera canvis que només afecten els regidors convergents Joan Calmet i Àuria Caus. El regidor entrant Jaume Arnau, president del Bàsquet Manresa i onzè a la llista de CiU en les últimes municipals, ho serà de Comerç i Mercats.

Els canvis anunciats aquest dijous per l’alcalde, Valentí Junyent, acompanyat de la primera tinent d’alcalde, Mireia Estefanell, i Arnau, es faran efectius aquest dilluns, data en què es reincorporarà a la seva feina la regidora Caus, exhaurit el seu permís per maternitat. Arnau tindrà una dedicació del 50%.

Vocació de fer i d’aprendre

El nou regidor va confessar que «no he estat mai una persona que hagi tingut una extrema vocació política», però que sí que ha tingut sempre la de fer coses, d’aprendre i de servei, i que són les que el van portar a acceptar l’oferta que va rebre de Junyent de formar part de l’equip de govern. Va declarar a Regió7 que «si hi ha una cosa que m’agradi és formar grups de treball», i que«tinc moltes ganes de veure amb qui he de treballar aquí [a l’Ajuntament] i de llançar-me al carrer a conèixer presidents d’associacions, mercats... perquè entenc que han de ser ells els que em transmetin les seves inquietuds».

Joan Calmet serà regidor d’Habitatge -càrrec que ocupava Llobet- i Barris, que ja tenia. Serà segon tinent d’alcalde en lloc de Llobet i, també substituint-lo, president de l’Àrea de Drets i Serveis a les Persones. Per la resta, queda igual. Manté Turisme i Festes. Com que Barris se suma a Habitatge, desapareix del nom Acció Comunitària i salta a l’àrea que presidirà Calmet, mentre que abans era a la de Promoció de la Ciutat, amb Estefanell de presidenta, i de la qual formarà part la regidoria d’Arnau, que dimecres va prendre possessió del càrrec en un ple extraordinari. És molt probable que Calmet sigui el nou president de l’empresa municipal d’habitatge Forum SA en lloc de Llobet, si bé és un nomenament que caldrà que aprovi el Ple municipal.

Caus serà la nova portaveu del govern, rellevarà Llobet, i guanya la nova regidoria de Comunicació. Conserva les competències de la regidoria d’Indústria, però perd les de Comerç, que assumeix Arnau. Entra com a vuitena tinent d’alcalde, on fins ara hi havia Calmet.

Els mínims canvis possibles

Aquest dijous, Junyent va remarcar «la intenció de fer els mínims canvis possibles, després de la baixa de Llobet», que va plegar el juliol per centrar-se en la seva feina a la Generalitat, per tal d’afectar el mínim el govern de Manresa, tenint en compte que només funciona des del febrer passat. Demanat sobre la nova regidoria de Comunicació, va dir que es crea perquè Caus «sigui la responsable política directa de la pàgina web, de L’Apuntador i de les comunicacions de l’Ajuntament».

En nom d’ERC, Estefanell, presidenta del grup municipal, va felicitar Arnau, li va desitjar «molts encerts» i li va oferir el seu suport.

Un currículum marcat per la gestió i l'esport

Jaume Arnau Capitán (Manresa, 14 d’agost del 1967) viu actualment a Pineda de Bages, al terme de Sant Fruitós de Bages. Està casat i és pare del Martí, que té tretze anys, i de l’Alba, que en té onze.

Abans de presidir el Bàsquet Manresa, Arnau va estar sis anys al gimnàs Cube, que va fundar amb capital d’uns inversors. Prèviament, va treballar durant sis anys a Terrassa, on va començar com a preparador físic de l’equip de Segona A, i on, per coincidències de la vida molt semblants a les que ara l’han portat a ser regidor, esmentava dijous, va acabar sent el president del Terrassa FC SAE. Mentre exercia com a president, va muntar un gimnàs en aquesta ciutat, el Terrassasports, del qual va portar la gerència. «Repartia les meves hores entre el club i el gimnàs». Cada dia anava i tornava de Terrassa.

Encara més enrere, va ser durant molts anys al gimnàs Viasport quan va entrar en funcionament al carrer de l’Alcalde Armengou de Manresa, entre el 1990 i el 2000. I, entre el Viasport i Terrassa, encara va tenir temps durant una època per col·laborar amb el CN Manresa quan es va instaurar el nou edifici de serveis, a través d’una empresa subcontractada. També va muntar un centre d’entrenament personal a Manresa, Altius, amb Joan Ramon Tarragó.

President fa un any

Jaume Arnau va ser presentat com a president del Bàsquet Manresa el setembre de l’any passat en substitució de Josep Vives, que va deixar el càrrec després de tretze temporades al capdavant.