El parc infantil que hi ha a la plaça de la Reforma de Manresa presenta un aspecte molt millorable. Està brut i abandonat. Ningú no diria que és un parc ubicat a la plaça més cara de Manresa i, segurament, de moltes altres ciutats.

La plaça de la Reforma, que es va començar a construir l'estiu del 2005 i es va donar per enllestida el maig del 2011, havia de costar inicialment 9,6 milions d'euros, però es va acabar amb un sobrecost de 6,5 que la ciutat encara està pagant a hores d'ara amb una de les zones blaves més cares de l'estat espanyol. La durada inicial prevista de la intervenció era de 18 mesos, però en van acabar sent 57.

El parc infantil ocupa el segon nivell de la plaça. Al de dalt de tot hi ha l'ascensor per anar al pàrquing i les taules i cadires de la terrassa del bar 9Caracas, a més de bancs de fusta per seure, que, com a la gran majoria de la ciutat, necessitarien una mà de pintura. Baixant les escales, que tenen un parell de lloses dels graons que les conformen mogudes en un dels extrems, la qual cosa no representa, ara per ara, cap perill sempre que no es desplacin més, s'arriba al segon nivell, on hi ha el parc infantil. Com que és de sorra, l'embornal de la font que hi ha en un lateral està totalment embussat, i hi ha dies que els dos bancs de pedra que hi ha molt a prop estan plens de sorra, de manera que, si algú decideix seure-hi, primer ha de dedicar-se a netejar-los. A les instal·lacions de fusta, com als bancs, els convé una pintada, i hi falta un dels dos gronxadors.

Un dels racons que fa més pena és l'espai que queda darrere el llarg banc de fusta que hi ha a l'altra banda de la font. Aquest espai queda amagat, de manera que s'hi ha d'accedir per una porta situada al nivell més inferior, al costat de l'entrada al pàrquing, davant per davant del pont de la Reforma. Es tracta d'un espai allargat i estret que està ple de la brutícia que s'hi ha anat acumulant amb el temps i que ningú no s'ha preocupat de netejar; plàstics, papers, llaunes...