Regió 7

Jaume Arnau entra com a regidor de Comerç i Mercats, i Calmet i Caus substitueixen Llobet

El nou regidor de l'equip de govern de CiU i ERC, que presideix el Bàsquet Manresa, tindrà una dedicació del 50%

09.09.2016 | 00:00

L'equip de govern de Manresa ja té repartides les cartes. La recomposició obligada per la marxa d'Antoni Llobet el juliol passat genera canvis que només afecten els regidors convergents Joan Calmet i Àuria Caus. El regidor entrant Jaume Arnau, president del Bàsquet Manresa i onzè a la llista de CiU en les últimes municipals, ho serà de Comerç i Mercats.
Els canvis anunciats ahir per l'alcalde, Valentí Junyent, acompanyat de la primera tinent d'alcalde, Mireia Estefanell, i Arnau, es faran efectius aquest dilluns, data en què es reincorporarà a la seva feina la regidora Caus, exhaurit el seu permís per maternitat. Arnau tindrà una dedicació del 50%.

Vocació de fer i d'aprendre
El nou regidor va confessar que "no he estat mai una persona que hagi tingut una extrema vocació política", però que sí que ha tingut sempre la de fer coses, d'aprendre i de servei, i que són les que el van portar a acceptar l'oferta que va rebre de Junyent de formar part de l'equip de govern. Va declarar a Regió7 que "si hi ha una cosa que m'agradi és formar grups de treball", i que"tinc moltes ganes de veure amb qui he de treballar aquí [a l'Ajuntament] i de llançar-me al carrer a conèixer presidents d'associacions, mercats... perquè entenc que han de ser ells els que em transmetin les seves inquietuds".
Joan Calmet serà regidor d'Habitatge -càrrec que ocupava Llobet- i Barris, que ja tenia. Serà segon tinent d'alcalde en lloc de Llobet i, també substituint-lo, president de l'Àrea de Drets i Serveis a les Persones. Per la resta, queda igual. Manté Turisme i Festes. Com que Barris se suma a Habitatge, desapareix del nom Acció Comunitària i salta a l'àrea que presidirà Calmet, mentre que abans era a la de Promoció de la Ciutat, amb Estefanell de presidenta, i de la qual formarà part la regidoria d'Arnau, que abans-d'ahir va prendre possessió del càrrec en un ple extraordinari. És molt probable que Calmet sigui el nou president de l'empresa municipal d'habitatge Forum SA en lloc de Llobet, si bé és un nomenament que caldrà que aprovi el Ple municipal.
Caus serà la nova portaveu del govern, rellevarà Llobet, i guanya la nova regidoria de Comunicació. Conserva les competències de la regidoria d'Indústria, però perd les de Comerç, que assumeix Arnau. Entra com a vuitena tinent d'alcalde, on fins ara hi havia Calmet.

Els mínims canvis possibles
Ahir, Junyent va remarcar "la intenció de fer els mínims canvis possibles, després de la baixa de Llobet", que va plegar el juliol per centrar-se en la seva feina a la Generalitat, per tal d'afectar el mínim el govern de Manresa, tenint en compte que només funciona des del febrer passat. Demanat sobre la nova regidoria de Comunicació, va dir que es crea perquè Caus "sigui la responsable política directa de la pàgina web, de L'Apuntador i de les comunicacions de l'Ajuntament".
En nom d'ERC, Estefanell, presidenta del grup municipal, va felicitar Arnau, li va desitjar "molts encerts" i li va oferir el seu suport.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

El psiquiatre Pere Bonet obre el nou curs del Pol de Cultura

Bonet oferirà avui una conferència sobre "Què és això de la Salut Mental"

CCOO signa el pacte de ciutat per a la promoció econòmica

El sindicat no va signar el juliol perquè estava immers en un procés participatiu intern

Festes de Sant Miquel, dijous

Hi haurà jocs i tallers de maquillatge a càrrec del CAE; després xocolatada i coca, i encesa...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema