L'Ajuntament es planteja si fer la rotonda prevista al Vidal i Barraquer, davant les piscines

L'obra forma part del projecte de reordenació de tot l'entorn de la plaça de Sant Ignasi que també inclou suavitzar la Baixada dels Drets

10.09.2016 | 07:37
Cruïlla de la Via de Sant Ignasi amb el carrer Vidal i Barraquer
Cruïlla de la Via de Sant Ignasi amb el carrer Vidal i Barraquer

L'Ajuntament de Manresa s'està replantejant el projecte de fer una rotonda al carrer Vidal i Barraquer, davant les piscines municipals, tal com es preveu en el pla de reurbanització de tot l'entorn de la plaça de Sant Ignasi.

L'actuació era prevista per al 2017-2018, i a més a més de la rotonda inclou l'ampliació de la plaça amb l'espai que ocupava la Sala Ciutat, la remodelació de la Baixada dels Drets per fer més suau el pendent, de la Via de Sant Ignasi, on hi ha d'haver voreres més amples i dos ascensors per superar el desnivell entre les Escodines i el Barri Antic. En total són obres per valor de 2,3 milions d'euros. Els diners surten del conveni signat entre Ajuntament i Criteria Caixa, a canvi del poliesportiu que l'entitat financera havia de construir a Fàbrica Nova.

Segons l'Ajuntament, la rotonda del Vidal i Barraquer amb Via de Sant Ignasi és en una zona inclosa a l'àrea d'influència de la que s'ha de construir a la Bonavista i que està prevista també per a l'any vinent. Així mateix destaca que el futur perllongament de l'avinguda dels Països Catalans, entre la carretera de Viladordis i la plaça Prat de la Riba, serà un altre element a tenir en compte a l'hora de planificar la mobilitat de la ciutat. Per aquests motius, assegura, l'obra es queda en fase d'estudi pendent d'analitzar el projecte global de mobilitat a Manresa en general i d'aquest sector en concret, un dels eixos de l'entrada sud de la ciutat.

Al Vidal i Barraquer, a més a més, s'han de fer treballs per millorar l'espai que hi ha entre l'ala est de l'edifici del Museu i les Piscines Municipals. En conjunt les obres al carrer estaven pressupostades en poc més de mig milió d'euros.
La rotonda també havia de solucionar els taps que es formen a determinades hores del dia de vehicles que entren o surten de les Piscines Municipals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

La Guia treu al carrer el seu desig de no desaparèixer

Un grup de veïns organitza, avui i demà, un seguit d'actes per reivindicar l'existència del barri ...

95.716 euros milloraran el drenatge al parc de Puigterrà

Els treballs, que duraran un mes, volen donar resposta a la petició dels veïns afectats per la...

Presentació del nou curs a Cots, Guix i Pujada Roja

Serà aquest dissabte a la tarda al local social de l'entitat

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema