Representants de les associacions de veïns de Manresa agrupades en la federació de barris van presentar aques dimarts la seva nova oferta d'activitats, que inclou més d'un centenar de cursos, tallers i serveis.

Dos-cents grups d'una mitjana de quinze persones -que sumen més de 3.000 participants- ja es poden inscriure en un ampli ventall d'activitats. Hi ha programats més de 50 cursos i tallers diferents i mig centenar de serveis.

El president de la federació de barris, Enric Martí, va explicar que els cursos i tallers s'agrupen en els àmbits de salut i moviment, formació, arts i manualitats.

Pel que fa als serveis, a banda dels que són molt coneguts i utilitzats, com les biblioteques veïnals, les seccions d'enterraments, podologia i casals per a gent gran, hi ha el de préstec i recollida de material ortopèdic, el de tècniques d'estudi i dificultats d'aprenentatge, de control de pes i pressió arterial, reflexoteràpia, medicina tradicional xinesa, reiki, esplais per a infants i el grup de dones, entre d'altres.

Salut i moviment

En l'àmbit de salut i moviment hi ha cursos de gimnàstica dolça, Pilates, country-line dance, country amb cadira de rodes, taller de memòria, bridge, ioga, tai-txi, kungfu, moviment creatiu, zumba, sevillanes infantils, sevillanes, balls per a gent gran amb orquestra en directe, balls de saló, danses orientals, salsa i batxata, hip-hop, teatre, tardor jove, cant coral, escacs, capoeira, petanca i caminades i passejades.

La formació inclou la informàtica per a joves, informàtica, internet, tallers interactius, aula del coneixement i aprenentatge d'adults, català (escrit, pràctic i bàsic), anglès, italià, esperanto, guitarra, telefonia, cuina de temporada, club de lectura, català per a dones nouvingudes,i català per a nouvinguts i àrab per a infants.

Hi ha oferta d'arts i manualitats amb costura creativa per a infants, costura solidària, ganxet i mitja, puntes al coixí, dibuix i pintura, manualitats amb paper de diari, pintura, taller d'arts aplicades, tall i confecció, labors de retall (patchwork), labors, scrapbooking, gralla i colla gegantera.

Els representants veïnals van insistir que les inscripcions estan obertes tant a socis com a no socis de les associacions i van recordar que es tracta d'una oferta molt variada de cursos i tallers i un volum de serveis molt valorada pels usuaris que encara podria tenir una utilització més àmplia.

Tirar endavant tot aquest reguitzell de cursos, tallers i serveis suposa un esforç important per part de les entitats veïnals i una manera diferent d'oferir a la ciutadania la possibilitat de tenir cura tant del propi cos com de la salut mental, cultural i el lleure.

En la roda de premsa, representants veïnals i tècnics van convidar els ciutadans a participar en les activitats que s'organitzen, proposar-ne de noves i organitzar-ne més com una bona porta d'entrada al moviment associatiu.