El veïnat del barri del Passeig i Rodalies és el que més recicla a la deixalleria mòbil de Manresa. Les dades del 2016 del Consorci per a la Gestió de Residus del Bages mostren que els usuaris que provenen d'aquest sector de la ciutat han aportat fins a 1.911 entrades de residus. Les xifres per zones s'obtenen perquè, en portar els objectes a la furgoneta, la responsable anota el barri de procedència de la persona i el tipus de material que hi deixa.

Als veïns del Passeig i Rodalies els segueixen els de les barriades de la Plaça de Catalunya i Saldes, Poble Nou i la Font dels Capellans, que també superen les 1.000 aportacions. A banda, hi ha els usuaris de Viladordis i de Sant Pau, que només han fet 51 i 42 entrades, respectivament. Però cal tenir en compte que en aquests barris de Manresa el furgó de la deixalleria mòbil tan sols hi passa una vegada al mes. Amb la idea de facilitar la recollida selectiva a la població de la capital del Bages, el servei de recollida se situa en divuit parades diferents. A més a més, el Consorci organitza visites a les escoles, on es fan campanyes de recollida de residus.

Encara que els veïns del Passeig i Rodalies són els que més objectes porten per reciclar, la parada que recull més entrades és la del carrer de Sabadell, al barri de la Font. El vehicle s'instal·la cada dimarts al Mercat de la Font dels Capellans. Això explica que el dimarts sigui el dia que arriben més residus. "La idea era que la furgoneta es convertís en una parada més del mercat", comenta Xavier Bosch, cap dels Serveis Tècnics del Consorci.

L'hora punta

La deixalleria mòbil, on es poden deixar objectes de petit format que també es poden portar al polígon de Bufalvent, funciona especialment durant el matí. Entre les 11 i les 12 del matí en el mes de gener es van arribar a recollir fins a 322 objectes. Mentre que, a primera hora de la tarda, en el mes de maig d'aquest any, només hi van haver 4 entrades.