Per la festa major el van carregar i van saltar d'alegria, però els va faltar completar-lo i descarregar-lo. Ara els Tirallongues de Manresa es volen treure l'espineta que els va quedar el 28 d'agost, en plena festa major i en una Plana de l'Om plena com un ou, quan el 4 de 8 que acabaven d'alçar (per segon cop a la història i 18 anys després) es va esfondrar. Així que el proper dissabte dia 1 d'octubre la colla manresana serà a l'esdeveniment més important del món casteller: el Concurs de Castells de Tarragona amb un objectiu molt clar, aconseguir la gesta.

La cap de colla, Gisela Racero, confia que aquell dia la colla manresana viurà una jornada memorable a la Tarraco Arena i és per això, que per animar a tots els membres de la colla ha creat un vídeo que crida a l'optimisme i a creure que la gesta és possible. En el vídeo, d'un marcat to èpic, es crida a "no rendir-se. A fer pinya, [...] a recuperar la confiança, perquè ho volem fer i ho sabem fer".

El fet que la colla Tirallongues participi a la Champions dels castellers és degut a la bona temporada que han fet. Racero explica que, "com que hem pujat de nivell, amb construccions com la torre de 7 o pel fet d'haver carregat el 4 de 8) hi podem concursar".

Hi ha un rànquing classificatori en el qual es comptabilitzen les tres millors construccions de les cinc millors diades realitzades per cada colla des de l'1 de setembre del 2015 fins al 31 d'agost passat. Les 42 primeres colles són les que han estat seleccionades per participar al 25è Concurs de Castells, que se celebra cada dos anys. Els Tirallongues ocupen la 26 plaça. Entre les colles classificades també hi trobem els Moixiganguers d'Igualada (17a posició), els Castellers de Berga (29a), els Castellers d'Esparreguera (40a) i els Salats de Súria (42a). Més avall, hi ha els Castellers de Santpedor (62) i els de Solsona (71a).