La residència universitària començarà el sisè curs en actiu més plena que mai

Els responsables de l'equipament posen l'accent en el fet que el 55% dels 108 estudiants que omplen els 66 pisos han repetit

16.09.2016 | 07:58
L´edifici de la residència universitària de Manresa
L´edifici de la residència universitària de Manresa

Aquest és el sisè curs que funciona la residència universitària de Manresa. És el que estarà més plena, amb una ocupació del 100% durant tot el curs. També és el que ha tardat menys a omplir-se. De fet, el 18 de juliol ja van haver de comunicar als interessats potencials que ho tenien ple. En total, hi residiran 108 estudiants repartits en els 66 pisos que té.

Joan Olivart, responsable d'explotació de l'empresa que gestiona la residència, Visoren, amb seu a Barcelona, ha destacat que "una part important d'aquest èxit rau en el fet que les renovacions del curs anterior han estat del 55%, mentre que en un negoci d'aquest tipus solen ser del 40 %, si tot va bé".
Remarca que, "el segon any, molta gent sol buscar un pis compartit, a més a més de la que no continua a la universitat o dels que vénen a estudiar un màster o a fer un Erasmus només per un any". Justament pel que fa als que busquen un pis de lloguer, Regió7 va publicar en l'edició del 24 d'agost que l'entorn de l'avinguda de les Bases de Manresa és un dels més sol·licitats de la ciutat per aquest motiu: perquè a la demanda que ja hi havia s'hi ha afegit la dels estudiants del Campus.

Olivart apunta que l'any passat també van aconseguir omplir la residència, però que hi havia un grup d'estudiants italians (el 10% del total), d'edats compreses entre els 30 i els 50 anys, que feien un màster a la FUB i que només s'estaven a la residència una vegada al mes, durant quatre o cinc dies, de manera que l'ocupació durant la resta de dies del curs va arribar al 90%. Aquesta situació també es va donar en el curs anterior.

No es plantegen créixer
Explica que la seva previsió era "omplir, però més aviat el mes de setembre. Això [fer-ho mes i mig abans] ha provocat que, lamentablement, haguem hagut de dir que no a moltes peticions que ens han arribat els mesos de juliol, agost i encara en l'actualitat". De fet, dels cinc dies per fer les inscripcions ja les van tancar a partir del tercer. Destaca que han estat sis cursos "de creixement gradual" i que està convençut que, "si tinguéssim dues plantes més, ara mateix les ompliríem", però no es plantegen ampliar l'equipament perquè "no sé si estructuralment ho podríem fer" (l'edifici es va construir amb un innovador sistema de mòduls) i, per altra banda, "vivim de la colònia de francesos que vénen a la FUB a fer fisioteràpia", però que ningú no els garanteix que això duri per sempre.

El 90% són de la FUB
Del total de residents, 45 són noies i 63 són nois, i les edats van entre els 17 i els 28 anys. El 90% són estudiants de la FUB, i també n'hi ha de la UPC i de l'Escola Joviat per primera vegada. Per procedències, el 20% són catalans, de les quatre províncies, i el 40%, procedents de la resta de l'estat, predominant els de les illes Balears i del País Basc, malgrat que n'hi ha de totes les comunitats autònomes, llevat de Madrid, de Múrcia i d'Andalusia. El 40% restant són estudiants de fora de l'estat espanyol, principalment francesos, que representen el 30% del total (són 32). També n'hi ha d'Andorra, d'Itàlia, de Portugal, d'Irlanda, de Mèxic, de Sudan i d'Egipte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Classe de ball a la plaça de Sant Domènec, dissabte

Es combinaran les coreografies de les modalitats d'Estil Dance, Sh'bam i zumba

El que amagaven els matolls d´un solar

El que amagaven els matolls d´un solar

Després de desbrossar un solar del passatge Puig ha quedat a la vista un munt de deixalles

Manipulen un examen d´accés a l´Ajuntament de Manresa custodiat a Recursos Humans

Manipulen un examen d´accés a l´Ajuntament de Manresa custodiat a Recursos Humans

L'examen substituït va ser realitzat per B.T.P., fill de la cap de secció, traslladada aquesta...

L´aspirant de l´examen falsificat encara no ha estat exclòs de la selecció a l´Ajuntament

L´aspirant de l´examen falsificat encara no ha estat exclòs de la selecció a l´Ajuntament

Gairebé tres mesos després que una funcionària descobrís la substitució, el govern encara espera...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema