La nova planta per millorar el gust i l'olor de l'aigua de l'aixeta ja té l'estructura feta

En 3 mesos l'espai del carrer Concòrdia ha passat de ser un solar a encabir un edifici La inversió total serà de més de 4 milions d'euros

22.09.2016 | 08:21
Vista de l´edifici de la nova planta potabilitzadora al carrer Concòrdia
Vista de l´edifici de la nova planta potabilitzadora al carrer Concòrdia

Si el mes de juny informàvem que Aigües de Manresa havia posat en marxa les obres per construir una nova planta potabilitzadora en un solar del carrer Concòrdia situat al costat de la llar d'infants la Ginesta, en aquests moments ja es pot veure perfectament l'estructura de l'edifici. La finalització de les obres es preveu per a final de mes.

Els treballs continuaran amb l'objectiu final d'aconseguir que amb una inversió d'entre 4 i 5 milions d'euros es posi punt final als problemes de sabor i olor que ocasionalment té l'aigua de l'aixeta per les secrecions d'algues.

La configuració de l'estructura de l'edifici correspon a una primera fase de la inversió pressupostada en 326.990 euros. Ahir, els treballs continuaven tant a l'exterior com a l'interior de l'edifici.

La nova planta potabilitzadora disposarà de sistemes de nanofiltració, dispositius de membranes que incrementen la depuració, que sanitàriament ja és sempre correcta però permetrà neutralitzar els episodis d'alteracions organolèptiques. Aquestes es produeixen quan variacions en la pluviometria, la temperatura i el nivell de desguàs dels pantans fan que es notin més de l'habitual els metabòlits que segreguen unes algues i alteren l'olor i el gust de l'aigua de l'aixeta.

Com que la filtració és més intensa cal augmentar la pressió que s'aplica a l'aigua perquè travessi les membranes i això suposarà un augment de la despesa en energia de la planta.

Després d'aquesta primera fase en vindran tres més al llarg dels pròxims 7 anys fins a completar la inversió total.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

La Guia treu al carrer el seu desig de no desaparèixer

Un grup de veïns organitza, avui i demà, un seguit d'actes per reivindicar l'existència del barri ...

95.716 euros milloraran el drenatge al parc de Puigterrà

Els treballs, que duraran un mes, volen donar resposta a la petició dels veïns afectats per la...

Presentació del nou curs a Cots, Guix i Pujada Roja

Serà aquest dissabte a la tarda al local social de l'entitat

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema