L'Ajuntament i Castellà defensen que s'ompli de motos una vorera de l'estació

Després de prohibir-hi l'estacionament, rectifiquen i diuen que els vehicles no entorpeixen el pas

21.09.2016 | 08:32
Una vintena de motos aparcades sobre la vorera, ahir al matí

Si fa un any l'empresa Castellà SL, a petició de l'Ajuntament de Manresa, va prohibir l'estacionament de cotxes i motocicletes a la vorera del costat de l'entrada del pàrquing de l'estació d'autobusos de Manresa, ara tant l'empresa com el consistori es fan enrere i defensen que les motos hi continuïn aparcant. El que sí que ha desaparegut de la cobejada vorera amb coberta són els cotxes, que durant uns anys deixaven aparcats els treballadors de Castellà.

Tant l'Ajuntament com l'empresa -que recordem que van prohibir l'estacionament en aquesta vorera i fins i tot es van dedicar a enganxar papers amb el senyal de prohibit aparcar a les motos que ocupaven la vorera-, han abandonat la seva voluntat de treure els vehicles de dues rodes que omplen un tram de la vorera i avui fins i tot en defensen l'aparcament. El consistori especifica que els vehicles poden ser tant "d'usuaris del tren com de l'estació d'autobusos"- i en justifica l'estacionament argumentant que "no ocupen l'espai de vianants de la vorera i l'itinerari de vianants està lliure de pas". De fet, actualment en aquest espai no hi ha cap senyalització que restringeixi expressament l'aparcament de motos sobre la vorera.

L'Ajuntament detalla que va fer el mes de juliol passat una inspecció en aquest sector -que és titularitat de la Generalitat- per comprovar que les motos no entorpeixen el recorregut marcat per a les persones que creuen l'aparcament de pagament a peu. Hi ha un tram de la vorera, però, pel qual el pas queda obstruït.

Aquesta vorera que es troba sota una pèrgola va començar a ser ocupada pels cotxes dels treballadors de l'empresa Castellà l'any 2012 com a aparcament privat. Els cotxes estacionats es van sumar a les desenes de motos i transitar a peu per la vorera era, depenent del dia i l'hora, una vertadera quimera. Davant d'aquesta situació i de les queixes que va generar entre veïns i vianants, l'Ajuntament va comunicar l'octubre de l'any passat que prohibiria l'estacionament en aquest espai.

Tot i així, les motos no van deixar mai d'aparcar damunt la vorera i a hores d'ara Ajuntament i Castellà han desistit en el seu intent per eliminar-les.

Vint motos aparcades
Aquest diari ha comprovat que en un dia laborable, cap a les 10 del matí, hi ha al voltant d'una vintena de motos estacionades sobre la vorera del pàrquing de l'estació. Els vehicles de dues rodes estan a la part més propera l'aparcament de pagament, de manera que, certament i tal com destaca l'Ajuntament, no envaeixen l'espai reservat per als vianants.
El vianant que arriba per la vorera provinent de la carretera de Santpedor i que ha d'accedir a l'estació o creuar el pàrquing, té un itinerari dissenyat perquè camini per darrere les motos aparcades i creuï els carrils d'entrada i sortida de vehicles del pàrquing de pagament -la vorera rebaixa el nivell perquè hi puguin passar cadires de rodes i cotxets i hi ha pintats passos de vianants. Després, el vianant torna a enfilar la vorera que el porta a resseguir el perímetre del pàrquing i arriba a la porta d'entrada a l'edifici de l'estació. Si vol accedir al carrer de Sant Antoni Maria Claret ha de baixar unes escales. Aquest punt no està habilitat per a cadires de rodes ni cotxets.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Queda tallada la línia dels Ferrocarrils entre Manresa i Olesa de Montserrat

Queda tallada la línia dels Ferrocarrils entre Manresa i Olesa de Montserrat

El trajecte es cobreix amb autobusos a causa del descarrilament d'un comboi a primera hora

Una dona ferida per la caiguda d'un arbre del pati de Casa Caritat, a Manresa

Una dona ferida per la caiguda d'un arbre del pati de Casa Caritat, a Manresa

L'arbre, de grans dimensions. va anar a parar al carrer Verge de l'Alba

Què diuen les Bases de Manresa del 1892?

Què diuen les Bases de Manresa del 1892?

Reproduïm el document de la Constitució Regional Catalana de la capital del Bages

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema