El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat la redacció del projecte constructiu per perllongar l'avinguda dels Països Catalans de Manresa, entre la carretera de Viladordis i la plaça Prat de la Riba. Aquesta actuació vol afavorir la connectivitat amb la ronda de Manresa (C-55) i amb l'autopista C-16 i s'emmarca en el pla global de millora de la mobilitat al Bages que està desplegant la Generalitat. La redacció del projecte s'ha adjudicat per un import de 100.000 euros i un termini de 10 mesos i es desenvoluparà de forma consensuada amb l'Ajuntament de Manresa. S'estima que el pressupost de les obres serà d'uns 2,7 milions d'euros.

Segons informa Territori i Sostenibilitat, l'obra consistirà en la construcció d'un nou vial, previst d'acord amb el planejament urbà de Manresa. Aquest vial s'iniciarà amb un nou encreuament amb la carretera de Viladordis, que permetrà enllaçar amb la C-55, primer, i amb la C-16, posteriorment. El projecte estudiarà com resoldre les diverses cruïlles, en particular la del carrer Fra Jacint Coma i Galí i la formada amb la prolongació del carrer Arquitecte Montagut.

Aquest nou vial urbà tindrà una longitud de 800 metres i constarà d'una calçada bidireccional de 6,40 metres d'amplada i vorera a cada costat. També es preveu una rotonda a la cruïlla amb la carretera de Viladordis i una altra rotonda al carrer Fra Jacint Coma i Galí, a més de la millora de la resta dels encreuaments. El traçat finalitza a la plaça Prat de la Riba, per connectar amb resta de carrers.