El ple del setembre de l'Ajuntament de Manresa va arrencar aquest dijous el nou curs municipal amb la novetat de tenir el nou regidor Jaume Arnau assegut amb la resta de responsables del consistori. En concret, Arnau seurà al lloc que ocupava Àuria Caus i aquesta ocupa l'espai deixat per Antoni Llobet, al qual ha substituït com a portaveu del govern de CDC-ERC.

Recordem que el juliol passat Antoni Llobet va anunciar que plegava per dedicar-se exclusivament a la seva resposabilitat a la Generalitat. Com a portaveu l'ha rellevat Caus i, com a regidor d'Habitatge, Joan Calmet. Arnau és el nou regidor de Comerç i Mercats.

En el primer ple amb Arnau i Caus amb les seves noves funcions es van explicar, entre altres, els sous i els càrrecs generats per aquests canvis.

La jornada d'ahir també va servir per aprovar per unanimitat la moció de suport a procés de pau a Colòmbia. En defensa del text hi van intervenir fent ús del reglament de participació Esther Trejos Pinzón, de l'Aassociació Catalana per la Pau. En concret, es tractava d'una proposició dels Grups Municipals de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Candidatura d´Unitat Popular (CUP), Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Ciutadans (C´s), Democràcia Municipal (DM) i del regidor Miquel Davins, en suport dels acords de pau a Colòmbia.

També es va aprovar per unanimitat l'Ordenança d'administració electrònica i transparència, que té l´objectiu de regular i garantir un ús efectiu i segur de les eines electròniques per millorar els serveis que presta l'Ajuntament a la ciutadania, així com continuar aprofundint en la demanda social de transparència.