L´Ajuntament de Manresa i el programa Universitat Saludable del Campus Manresa de la UVic-UCC han organitzat la sisena edició de la Setmana del Cor, una iniciativa que té com a finalitat promoure els hàbits de vida cardiosaludables entre la població. Aquesta edició se celebrarà entre els dies 27 de setembre i 1 d´octubre i en l´organització s´hi ha implicat una vintena d´entitats, institucions i empreses, principalment dels àmbits vinculats al món de la salut i de l´esport. Amb el lema ´Cuida el teu cor. Viuràs més. Viuras millor´, el programa inclou una taula rodona sobre la pràctica de l´esport a totes les edats, la presentació del programa Fifty-Fifty i una caminada cardiosaludable, que tancarà la Setmana.

Un debat sobre la importància de fer esport per tenir salut i sobre la importància que té l´esport en la pràctica d´activitat física inaugurarà les activitats el dimarts, 27 de setembre. En la taula rodona hi participaran Carme Comellas, coordinadora del Servei de Medicina de l´Esport CIMETIR, i Isabel Sánchez, fisioterapeuta del Servei de Rehabilitació de l´Hospital de Sant Andreu. El debat es farà a la sala d´actes del Centre Cultural del Casino a les sis de la tarda.

L´Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Alimentación, AECOSAN, i la Fundació SHE, impulsada pel cardiòleg Valentí Fuster, aprofitaran la celebració de la sisena Setmana del Cor per presentar els resultats del programa Fifty-Fifty, de prevenció de malalties cardiovasculars a partir de la modificació dels hàbits que poden incidir en una millora de la salut. Aquesta presentació tindrà lloc el dia 29 de setembre, a les sis de la tarda, a la sala d´actes de la Fundació Universitària del Bages.

La Setmana del Cor es clourà el dia 1 d´octubre amb una de les activitats del programa que ja s´han consolidat: la caminada cardiosaludable. Aquesta caminada, que es farà per camins de l´entorn de Manresa i el parc de l´Agulla, sortirà a les 9 del matí del pàrquing de la Fundació Universitària del Bages i acabarà cap a les 12 del migdia a la plaça de Sant Domènec. Durant el recorregut es faran demostracions del funcionament d´equips de desfibril·ladors. S'ha de recordar que recentment a Manresa s'han instal·lat una trentena de desfibril·ladors en diversos punts de la ciutat. La cloenda de les activitats inclourà una festa que començarà a dos quarts de dotze del migdia al punt d´arribada de la caminada i que inclour&agrav e; tallers d´activitat física, jocs infantils, una màsterclass familiar de ball i demostracions de reanimació cardiopulmonar al ritme de la música.