L'Ajuntament de Manresa incorporarà el 15 de novembre al voltant d'una desena de joves universitaris o amb graus de formació professional. En el marc de la convocatòria del Servei d'Ocupació de Catalunya de la Generalitat, es contractaran a jornada completa durant 6 mesos, en règim de pràctiques remunerades, joves titulats però que no hagin tingut encara experiència laboral en el seu camp.

Concretament es tracta de contractes laborals en pràctiques amb característiques comunes als contractes de feina com són la retribució econòmica, la cotització a la Seguretat Social i el règim de dret laboral i tributari. Els perfils previstos són els de joves qualificats, en el sentit que han d'estar en possessió d'una titulació universitària o de formació professional, però que encara no hagin pogut gaudir d'una experiència laboral directament relacionada amb la titulació obtinguda. Amb aquesta acció els joves podran adquirir experiència desenvolupant unes funcions directament relacionades amb les competències tècniques pròpies dels estudis que hagin cursat. Així, es faran contractes sota la modalitat de pràctiques, amb una durada de sis mesos i a jornada completa.

Els requisits per poder fer els contractes és que els joves estiguin inscrits a l'atur i al Programa de Garantia Juvenil. Els joves que no formin part del programa, poden trobar informació sobre el procediment d'inscripció al web http://garantiajuvenil.gencat.cat i presencialment, tant a la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Manresa (Muralla del Carme, 17), com a l'Oficina Jove del Bages (Espai Joan Amades, carrer de Sant Blai, 14), en horari de dilluns, dimarts i dijous de 9 del matí a 2 del migdia i de dilluns a divendres de 5 a 7 de la tarda.