Es calcula que 8 milions de persones tindran Alzheimer a l'estat espanyol l'any 2020. El cost anual per pacient és de 30.000 euros. Aquestes són algunes de les dades que va aportar el doctor Nolasc Acarín, especialista en neurologia i en aquesta malaltia degenerativa, a l'acte celebrat aquest dijous a l'auditori de la Plana de l'Om, ple a vessar.

La conferència organitzada per l'Associació de Familiars d'Alzheimer i altres demències del Bages, el Berguedà i el Solsonès (AFA), que per primera vegada es va descentralitzar, va posar punt final als actes de commemoració del Dia Mundial de l'Alzheimer, que es va celebrar el 20 de setembre. La xerrada, sota el títol Alzheimer, manual d'instruccions, va tenir lloc a l'auditori de la Plana, que s'havia omplert abans de les 8 del vespre.

La conferència va combinar la intervenció del doctor Acarín amb les arts escèniques, que van jugar un paper important en la celebració. "L'art serveix per explicar les coses que costa d'explicar", va dir Pep Garcia, membre de l'associació, per iniciar l'acte. En el seu discurs, Garcia va comptar amb el recital de textos d'Enric Llort acompanyat de la música de Carles Cases. La dansa va anar a càrrec de membres de l'Esbart Manresà de l'Agrupació Cultural del Bages. La segona part va ser la intervenció del doctor Nolasc Acarín, que va aportar el vessant més científic a la conferència i va aprofitar per recordar el desconeixement que hi ha sobre aquesta malaltia degenerativa.