Aquest dijous, el doctor en Creació i Gestió d´Empreses i professor de la UManresa Marc Bernadich va presentar al Share Coworking tres casos manresans d´èxit com a exemples de l´esperit emprenedor i va exposar, de forma planera i amb detalls, les parts del procés emprenedor i les condicions òptimes per assolir l´èxit desitjat. Share s´ha convertit en espai de dinamització de l´emprenedoria amb propostes que van des de xerrades a diferents tipus de tallers adreçats a perfils diferents.

Els tres exemples rellevants que va exposar el professor Bernadich van ser la consecució de la lliga estatal per part del Bàsquet Manresa l´any 1998; l´equip local al París-Dakar 1989 liderat per Fèlix Salido, amb dos Suzukis Samurai que van assolir l´objectiu d´arribar al final del ral·li, i l´expedició manresana d´un grup d´alpinistes al Makalu, l´any 1976. Va remarcar que "totes tres fites tenen molt de mèrit, aconseguides pràcticament sense recursos, però amb una passió i una tenacitat digne d´admiració".

Marc Bernadich va dir que "també és important que deixem d´estigmatitzar els empresaris començant des del Club Súper 3, on el Sr. Pla, un empresari, és el dolent de la pel·lícula; o també en les sèries per adults on són dolents de mena". El conegut professor universitari va presentar la figura de l´emprenedor en positiu. Va afegir que "són persones capaces d´embarcar-se per una idea en la qual creuen, en una aventura amb final incert, on s´ho juguen tot. Uns bitxos rars que les passen magres i gaudeixen al mateix temps de la compensació de veure com creix el seu projecte".

Va parlar de societats i entorns més relacionals, que propicien no només l´eclosió de les idees, sinó també el seu desenvolupament fins arribar a l´èxit empresarial. Va esmentar que "és important que la nostra societat treballi per crear aquests espais relacionals facilitadors, entre els quals els coworkings en són un bon exemple".

Les properes activitats programades a Share són:

6 d'octubre de 2016 : Networking session: Stuck with your startup?

12 d'octubre - 30 de novembre de 2016: Curs d'iniciació a la fotografia amb Eva Bozzo

3 de novembre de 2016: Xerrada: Pere Rosales, CEO i fundador d'Inusual, expert en innovació.