El debat de més intensitat del ple es va produir entre la regidora de la Dona, Cristina Cruz, i la regidora de la CUP Gemma Tomàs en el debat sobre la moció presentada sobre la creació d'una llei catalana de l'avortament.

Cruz va afirmar que la moció dels cupaires era "un nyap" perquè barrejava informacions, i que si el que es volia era "fer un míting", el que podia fer la Candidatura era aprofitar els seus propis mitjans i no el ple municipal, sobretot "sense tenir els coneixements necessaris" d'aspectes que tractava.

Tomàs va replicar que la seva formació "li agrairia que tingués educació", i que "no prejutgi amb expressions del tipus 'això és un nyap'". Tomàs va recordar que la CUP també podria dir que les altres formacions polítiques fan mítings al ple, i va lamentar les formes emprades per Cruz contra la moció, que, al final, només va tenir els vots a favor de la CUP i DM.

Cruz li va dir que "no volia ser agressiva, però si s'ha de parlar d'intervencions agressives i de formes, que ho diguis tu fa gràcia".