Veïns de la Guia, un barri que el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Manresa vol fer desaparèixer per convertir-lo en un parc, denuncien la situació "d'abandonament" en què Adif, propietària del barri, i l'Ajuntament els ha deixat. Reivindiquen que el barri "és viu" amb l'organització, aquest cap de setmana, d'unes festes veïnals.

El programa inclou actes amb un marcat to de denúncia, com la xerrada que tindrà lloc avui, a 2/4 de 6 de la tarda, amb el títol "Lluites veïnals de Manresa amb les veïnes de la Balconada i la PAHC Bages", i "Lluites urbanístiques amb el cas del barri de Gamonal", demà, a 2/4 d'1 del migdia.

Les festes reivindicatives començaran avui, a les 10 del matí, amb un torneig esportiu, que obrirà les inscripcions mitja hora abans. Seguiran amb una sessió de kungfu per a la mainada a les 11, i a 2/4 d'1 del migdia tindrà lloc un vermut musical amb Raimon & Garfunkel i el Piltrafilla. A continuació, a 2/4 de 3, es farà un dinar popular, i, al vespre, després de la xerrada sobre lluites veïnals, a les 7, hi haurà actuació amb Pariéndola. Els actes d'avui es tancaran amb un sopar i un ball de festa major, que començaran a les 9.

Mural i mercat d'intercanvi

Demà, les festes arrencaran a les 11 amb una matinal infantil que inclourà l'actuació del grup d'animació Ai, carai!; després, tindrà lloc la pintada d'un mural i un mercat d'intercanvi; i a 2/4 d'1 del migdia es farà la xerrada sobre lluites urbanístiques. Les actuacions musicals de John + Incordis + Hip hop posaran punt final a la celebració.