El sindicat CCOO s´ha afegit avui al Pacte de Ciutat per a Promoció Econòmica i Cohesió Social, que havia estat signat el 18 de juliol passat per grups polítics, grups socials i agents econòmics de la ciutat. En aquell acte conjunt de signatura el sindicat ja va ser present però no va signar atès que estava immers en un procés participatiu intern que ara ja ha finalitzat.

Avui, el secretari general de la Unió Intercomarcal de CCOO Vallès Occidental-Catalunya Central, Enrique Rodríguez Ruiz, ha signat el document en un acte amb l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i en la qual ha estat present també el secretari d´Organització del sindicat, Lluis Vidal Sixto; i la primera tinent d'alcalde i regidora de Dinamització Econòmica, Mireia Estefanell.

En el document del Pacte de Ciutat figuren els objectius i les línies d´actuació principal (un total de 109, amb un increment considerable respecte el Pacte de Ciutat anterior, en què eren 63), per pal·liar les situacions de vulnerabilitat social i intentar contribuir a la recuperació de l'activitat econòmica i l'ocupació.

Els signats del Pacte de Ciutat, es comprometen a treballar en 12 objectius principals, entre els quals el treball conjunt de tots els agents socials i econòmics per combatre els efectes negatius en les famílies a causa de la crisi, la millora de la formació als aturats, el combat de l´abandonament escolar, prioritzar les despeses adreçades a les necessitats socials, aprofitar el potencial del Centre Històric, l´aposta per l´economia productiva o cercar el consens públic-privat per millorar les infraestructures dela Catalunya Central.

El Pacte de Ciutat està subscrit pels grups municipals de CDC, ERC, PSC, C´s i el regidor adscrit Miquel Davins; i també per diverses entitats sindicals empresaris i socials: Cambra de Comerç, PIMEC, Federació Empresarial de la Catalunya Central, Creu Roja i Càritas, UGT i ara també per CCOO.