Del 6 al 9 d'octubre, Manresa tornarà a esdevenir epicentre cultural del país amb més de 100 companyies artístiques, prop d'un miler de professionals i al voltant de 300 activitats, -incloent 38 estrenes i 12 coproduccions.

La creació col·lectiva serà el leitmotiv d'aquesta nova edició en què comunitats, públic, entitats, artistes i professionals formaran part de processos creatius basats en metodologies col·laboratives i promogudes pel propi mercat. Allò que Bertolt Brecht va definir com "la posada en comú del saber" i que ha estat en la base del desenvolupament de les avantguardes teatrals del s. XX és avui un element de plena vigència al llarg i ample del teixit creatiu cultural.

L'extensa oferta artística d'aquest mercat interdisciplinari inclou espectacles de petit i gran format, de diferents llenguatges artístics: arts visuals, jocs, circ, dansa, exposicions, música i teatre.

Girona i l'Empordà seran presents a la cita amb cinc representants: Sanjosex amb Carles Belda presentaràn Càntut, Jordi Molina amb Matèria del Temps, Pere Hosta amb Open Door, l'Esbart Marboleny amb Músics Marbolets amb l'obra Cap a la plaça i la Cia. Ladinamo amb Music on Cycles.