La manresana Pymsaforest, sancionada per saltar-se la normativa sobre soroll

L'Ajuntament multa la companyia amb 7.501 euros per no fer un control periòdic d'immissió i li obre expedient per superar tres vegades els límits màxims permesos

27.09.2016 | 10:52
Interior de Pymsaforest, que està situada al barri de Valldaura
Interior de Pymsaforest, que està situada al barri de Valldaura

L'Ajuntament ha multat Pymsaforest, empresa que els veïns fa anys que demanen que marxi d'on és, al barri de Valldaura, per les molèsties que els ocasiona, amb 7.501 euros per no dur a terme el control periòdic dels valors límit del soroll que emet exigit per la normativa. Un segon expedient, en curs, inclou tres infraccions per superar els valors límit de soroll segons els mesuraments sonomètrics fets i basant-se en el mapa acústic de Manresa.

En el cas del primer expedient, l'Ajuntament ha informat que ja està finalitzat i sense perjudici de la seva possible impugnació davant dels tribunals per part de l'empresa, que haurà de pagar els esmentats 7.501 euros. Quant al segon, les sancions per cadascun dels tres incompliments acreditats per les sonometries que s'han fet podria ascendir a unes quanties d'entre 901 i 300.000 euros. El consistori ha informat que s'haurà de determinar la quantitat en funció de la gravetat de la infracció.

Per altra banda, el recurs contenciós administratiu que va interposar Pymsaforest pel mapa acústic de Manresa segueix el seu curs al Tribunal Superior de Justícia. En aquests moments, informa l'Ajuntament, s'han fet les proves pericials, s'han contestat els aclariments i s'ha passat l'expedient a Pymsaforest perquè presenti les conclusions, que és el darrer tràmit. Després, serà l'Ajuntament qui haurà de fer les seves conclusions.

El 2015, l'empresa situada entre els carrers del Bruc, Mossèn Vall, Jorbetes i Rubió i Ors, que tracta la fusta amb creosota i sals hidrosolubles per fer-la més duradora, va interposar un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra l'acord de ple que va permetre aprovar el primer mapa acústic de Manresa. No estava d'acord amb la limitació del soroll al solar on és que, en el rànquing de més a menys quant a la restricció del soroll, se situa en el tercer lloc de nou.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

La Fundació Althaia ha activat gairebé 2.000 vegades el Codi Ictus en 10 anys

La Fundació Althaia ha activat gairebé 2.000 vegades el Codi Ictus en 10 anys

El 2006 es va posar en marxa el protocol per atendre el més ràpid possible casos de vessaments...

El Govern rep 40 pisos de CaixaBank per a lloguer social, 7 dels quals a Manresa

El Govern rep 40 pisos de CaixaBank per a lloguer social, 7 dels quals a Manresa

La consellera Meritxell Borràs ha presidit aquest matí l'acte de lliurament de les claus dels...

Manresa impulsa que aturats trobin feina en el sector agrari

Qui estigui interessat a desenvolupar una carrera professional agrària pot adreçar-se al Centre...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema