Després que dimarts al vespre l´equip de govern (CDC-ERC) informés dels fets l´oposició per primera vegada, ahir la CUP i C´s lamentaven que el consistori hagi «silenciat» el cas durant tot l´estiu i es mostraven crítics amb la seva gestió. El PSC i Democràcia Municipal (DM), en canvi, van donar suport a l´actuació del govern.

«No entenem per què no es va informar del cas els grups municipals quan tocava fer-ho i s´hagi optat per silenciar-lo fins ara», expressava el portaveu de la CUP, Jordi Masdeu. El polític cupaire, a més, es mostrava crític amb la l´actuació municipal. «El que ha passat no és culpa de l´equip de govern, ja que a qualsevol li pot passar que un funcionari cometi una irregularitat. Però no entenem per què no s´ha obert cap expedient contra aquesta persona», valorava Masdeu, referint-se a la cap de Recursos Humans, mare de l´aspirant a qui es va canviar l´examen.

«Tot i que no es pot prejutjar ningú fins que no ho digui un jutge, hi ha prou elements per prendre mesures cautelars i apartar aquesta persona del lloc de treball, sense que això li afecti cap dels seus drets», afegia el portaveu de la CUP. I va assenyalar: «des del mes de juliol fins ara, aquesta persona ha continuat treballant fent les mateixes funcions que fins ara, la qual cosa ha reforçat la seva sensació d´impunitat. Ha tingut dos mesos per accedir a documents, destruir proves i per fer tot el que hagi volgut», afegia. Per aquest motiu, el portaveu de la CUP va demanar a l´Ajuntament «que obri un expedient a aquesta persona» i que, quan hi hagi sentència judicial, «se sigui molt contundent contra aquests tipus de casos. Notícies greus com aquestes fan caure encara més la confiança dels ciutadans en l´administració».

Al seu torn, el portaveu de C´s, Andrés Rojo, també es mostrava dolgut amb l´equip de govern per no haver comunicat fins ara els fets. «Aquest govern, de transparència, la justa», criticava. «A més a més de fer-ho amb retard, ens ho va comunicar dimarts a la nit de forma ràpida i molt per sobre», afegia. «La veritat és que la gestió em sembla barroera. Tinc moltes preguntes per fer-los», va manifestar.

El portaveu del PSC, Felip González, en canvi, es mostrava satisfet amb les explicacions rebudes pel govern. «S´ha d´agrair que el govern hagi tingut la deferència d´informar-nos abans que ens assabantéssim del cas pels mitjans de comunicació. I aprovo la decisió de fer la denúncia als tribuanls. Un cop el jutge dictamini, l´Ajuntament podrà prendre les decisions que pertoquin», va assenyalar, tot i reconèixer: «m´ha sorprès moltíssim la notícia. Mai no s´havia produït un fet com aquest a l´Ajuntament en tota la democràcia», va dir.

Per últim, el regidor de DM, Dídac Escolà, va valorar que el cas «no és un tema polític, sinó d´algun funcionari en concret» i va felicitar «les persones que s´han adonat dels fets i els han denunciat».