El respecte a un mateix, als altres i també a l'entorn, és el tema que els membres del Consell d'Infants de Manresa han treballat aquest últim curs. Està format per alumnes de 5è i 6è de primària de la majoria d'escoles de Manresa.

Aquest treball quedarà plasmat en l'anomenat Camí del Respecte, que una colla de membres del Consell d'Infants va presentar aquest dimarts al costat de la regidora d'Ensenyament, Mercè Rosich.

La ruta comença per l'escultura de l'escriptor Amat i Piniella, davant el Casino. Continua per la Baixada dels Drets, la mesquita, la Cova i acaba al pou de Llum, a la Balconada. En cadascun d'aquests cinc punts s'hi han instal·lat plaques de bronze dissenyades pels nens i nenes del Consell d'Infants amb l'ajut de l'Escola d'Art. Volen simbolitzar el "testimoni de la pluralitat de pensament i de la voluntat de crear bona entesa ciutadana".

El Camí del Respecte existeix als municipis per on passa la ruta ignasiana. A Manresa s'inaugurarà aquest divendres a les 6 de la tarda. El recorregut començarà davant l'escultura l'Acollida, a la plaça Fius i Palà, tocant a la de Sant Domènec.