Avui, a les 6 de la tarda, representants de l'Ajuntament de Manresa, de l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició i de la Fundació SHE, presidida pel cardiòleg Valentí Fuster, presentaran a la FUB els resultats del Programa Fifty-Fifty en el marc dels actes de la 6a edició de la Setmana del Cor.

A la sessió, que és oberta a tothom, hi assistiran les persones participants en el programa de Manresa i els col·laboradors.

El Programa Fifty-Fifty té per objectiu que la població d'entre 25 i 50 anys adquireixi hàbits de vida saludables i la reducció dels principals factors de risc cardiovascular: obesitat, tabaquisme, sedentarisme i hipertensió arterial mitjançant una formació específica i una dinàmica de grup entre persones que tenen condicions similars de salut.

A l'estudi hi han participat 543 adults dels 7 municipis col·laboradors, dels quals 87 pertanyen a la ciutat de Manresa, i que com a mínim tenien un dels factors de risc.

Després d'avaluar els resultats s'ha demostrat que el Programa Fifty-Fifty aconsegueix reduir els factors de risc i millorar la salut cardiovascular dels participants.

El programa és coordinat, cofinançat i gestionat per l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) i la Fundació Science-Health and Education (SHE).