Amb l´objectiu d´impulsar, promoure i posar en marxa idees, projectes i iniciatives empresarials del Bages; Gest! (Associació de Professionals Sèniors al Servei del Territori), l´Ajuntament de Manresa i l´Obra Social La Caixa, convoquen el Premi Iniciatives de Desenvolupament Empresarial adreçat tant a propostes de nova creació com a projectes que ja estiguin en funcionament.

Els detalls del premi els han explicat avui en roda de premsa la regidora de Dinamització Econòmica de l´Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell; Josep Cinca, president de Gest! i Jaume Gramunt, director de l'oficina de la Bonavista de CaixaBanc. També els acompanyaven Beatriu Dorado, cap de l´Àrea de Negoci de Manresa de CaixBanc; i Lluís Pont i Manel Villaplana de Gest!.

La regidora Estefanell s´ha mostrat molt satisfeta per poder presentar aquesta proposta que impulsa i estimula la iniciativa empresarial i ha agraït a totes les entitats implicades la seva col·laboració per incentivar el teixit empresarial.

Per la seva banda, el director de Gest!, Josep Cinca; i el director de l'oficina de la Bonavista de CaixaBanc, Jaume Gramunt; han explicat en detall en què consisteix aquesta convocatòria i els requisits per participar-hi. Han posat un èmfasi especial en l´aspecte de l´acompanyament i assessorament gratuït que, des de Gest! i l´Ajuntament de Manresa mitjançant el Centre Desenvolupament Empresarial (Cedem), es donarà als projectes viables.

Premi de 4.500 € pel guanyador

Hi poden prendre part les persones a títol individual o empresarial sempre que tinguin l´activitat econòmica instal·lada a la comarca del Bages. Es valoraran els projectes presentats segons el següent barem de puntuació: Els antecedents (30%), la viabilitat (30%) i la capacitat de generar recursos (40%).

El projecte guanyador rebrà una dotació econòmica de 4.500 € i una línia de finançament de com a mínim fins el 70 % de les necessitats de la proposta. La resta de projectes presentats també podran accedir a la línia de finançament sempre que hagin superat un mínim del 50 % de la puntuació màxima de cadascun dels conceptes avaluables.

Les bases es poden consultar a www.gestcat.cat i la data límit de presentació dels projectes és el 30 de novembre. La documentació s´ha de lliurar a qualsevol oficina de CaixaBank radicada al Bages. A finals de gener es publicarà el projecte guanyador i s´entregarà el premi en un acte públic.

La creació d´aquest premi respon a la tasca conjunta i coordinada de les tres organitzacions conscients que l´esperit emprenedor i la cultura de la innovació a l´empresa són instruments de dinamització econòmica del territori.