La Sala Gòtica de l'Hospital de Sant Andreu de Manresa acollirà avui la dotzena Jornada de l'Alzheimer del Bages, en la qual es presentaran noves formes d'abordar la malaltia. A la sessió hi participaran 160 professionals.

Hi haurà dues taules rodones. A la primera, que començarà a 2/4 de 10 del matí, es parlarà de l'abordatge de les demències en situacions extremes. Hi intervindran Joan Catena, de la Unitat Ambulatòria de Demències del Bages, Laura Plans, psiquiatra de la Fundació Althaia, i Elisabet Hernández, coordinadora de treball social de l'Hospital de Sant Andreu. La directora del sector sanitari del Solsonès, Bages, i Berguedà del CatSalut serà l'encarregada de moderar la taula rodona.

La segona es dedicarà als recursos per a persones de demència avançada. Hi prendran part Cristina Buiza, neuropsicòloga de Matia Fundazioa de Sant Sebastià; i Josep Vila, d'Alzheimer Catalunya i Bradford University. La moderarà Montserrat Perramon, de l'Associació de Familiars d'Alzheimer.

L'acte final serà a 2/4 d'1 del migdia amb la intervenció de Paloma Amil, que donarà a conèixer el programa Cuidador Expert Catalunya, en el qual participa l'Hospital de Sant Andreu i que ha donat bons resultats. A la tarda hi haurà diversos tallers pràctics.

La presentació de la jornada es farà a les 9 del matí. Anirà a càrrec del director general de la Fundació Sociosanitària de Manresa, Manel Valls; de la presidenta de l'Associació de Familiars d'Alzheimer, Rosa Riera; i de la gerent de la Regió Sanitària de la Catalunya Central del CatSalut, Marta Chandre. La jornada es podrà seguir a través de Twitter amb l'etiqueta #alzheimerbages.