Primer es van treure les urgències. Després es van deixar de practicar operacions quirúrgiques, i a poc a poc es van anar traslladant pràcticament totes les especialitats mèdiques. L'activitat sanitària al Centre Hospitalari de Manresa, equipament amb 45 anys d'història, ha baixat gradualment els darrers anys i d'una forma més acusada els dos darrers a causa de la concentració de la majoria de serveis al nou Sant Joan de Déu. Tots dos de la Fundació Althaia.

De les més de 393.000 consultes externes que Althaia va atendre l'any 2015, només 22.500 van ser al Centre Hospitalari. El 2014 en va tenir 82.000 i, reculant més en el temps, el 2008 van ser gairebé 120.000. Aquest mateix any, el 2008, es van dur a terme més de 4.500 intervencions quirúrgiques al Centre, xifra que es va mantenir de forma regular fins al 2014. Llavors es va tancar el bloc quirúrgic i es va estrenar el nou a Sant Joan de Déu, on es van concentrar totes les intervencions.

Des de fa anys tampoc no hi ha cap activitat a urgències, un dels primers serveis que es van traslladar a la part nova de Sant Joan de Déu. Des del 2007 fins al juliol del 2011 als baixos de l'edifici hi havia urgències de primàries a causa de les obres de remodelació del CAP Bages. Quan aquests treballs es van acabar es van tancar.

En aquests moments, l'activitat al Centre Hospitalari és la unitat de llarga estada i convalescència, que disposa de 52 llits. També diàlisi i l'especialitat que l'acompanya, nefrologia; rehabilitació, orotinolarongologia i hospital de dia.

Pel que fa a diàlisi, va dur a terme 24.826 sessions. De rehabilitació n'hi va haver 42.693. Les visites a l'hospital de dia també han baixat en picat els últims anys perquè, com en els casos anteriors, s'han anat traslladant totes a Sant Joan de Déu. Si el 2008 va dur a terme 7.715 sessions, l'any passat van passar a ser 3.176.

Totes aquestes dades no fan res més que confirmar el destí final que tindrà el Centre Hospitalari a la llarga, i que no és cap altra que deixar de ser un equipament sanitari i assistencial fruit de la fusió hospitalària que va prendre embranzida el 2002 amb la creació de la Fundació Althaia i que quan es completi del tot ha d'acabar concentrant tota l'activitat hospitalària a Sant Joan de Déu.

Els serveis que encara es presten al Centre Hospitalari es traslladaran quan culmini el projecte de remodelació de Sant Joan de Déu. També hi han d'anar les especialitats d'oftalmologia i maxil·lofacial que es presten a la Clínica de Sant Josep.