Un propietari d'un cotxe elèctric a Manresa fa sis mesos que espera que l'Ajuntament li lliuri la targeta que es necessita per poder endollar el vehicle a l'únic punt de recàrrega públic que hi ha a la ciutat. És al carrer Bertran de Castellbell, al costat de la Universitat Politècnica.

Per poder utilitzar l'aparell cal sol·licitar una targeta a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament de Manresa. El març el propietari del vehicle va cursar la demanda, però no va rebre cap resposta fins que es va tornar a posar en contacte amb l'Ajuntament, que li va contestar que hi havia problemes "tecnicopressupostaris", i que per això es retardava la seva petició, que encara no ha estat satisfeta.

L'any 2015 hi havia a Manresa una vintena de vehicles elèctrics matriculats. La perspectiva, però, és que hi hagi un augment d'aquest model de cotxes. Per això, l'any passat es va posar en marxa el que de moment és l'únic punt de recàrrega públic que hi ha a la ciutat. Actualment n'hi ha a algunes concessionàries de vehicles i també a superfícies comercials. La gran majoria de propietaris de vehicles elèctrics disposen d'una instal·lació a casa per carregar les bateries del cotxe.

El va instal·lar l'Ajuntament de Manresa, i el seu ús és gratuït. Cal, però, tenir l'esmentada targeta per posar en marxa l'aparell. Un altre dels requisits que s'ha de tenir en compte és hi ha un màxim de recàrrega de tres hores per facilitar la rotació de vehicles.

L'aparell és semblant a un parquímetre, i a més a més és de tecnologia bagenca, de l'empresa d'electrònica industrial Selba. Té un sistema dual. El poden utilitzar simultàniament un cotxe i una moto, i també permet fer càrregues ràpides i semiràpides. Un vehicle tipus furgoneta es pot carregar al 80 en 2 o 3 hores, i una moto en una hora.

El punt de recàrrega està degudament senyalitzat i es va presentar públicament el març del 2015. L'Ajuntament va assegurar aleshores que la iniciativa formava part d'un projecte per ajudar a implantar un nou model de mobilitat més sostenible.