L'Ajuntament tarda 6 mesos a tramitar la targeta per carregar vehicles elèctrics

A Manresa hi ha un punt de recàrrega públic al carrer Bertran de Castellbell, tocant a les Bases

29.09.2016 | 08:31

Un propietari d'un cotxe elèctric a Manresa fa sis mesos que espera que l'Ajuntament li lliuri la targeta que es necessita per poder endollar el vehicle a l'únic punt de recàrrega públic que hi ha a la ciutat. És al carrer Bertran de Castellbell, al costat de la Universitat Politècnica.

Per poder utilitzar l'aparell cal sol·licitar una targeta a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament de Manresa. El març el propietari del vehicle va cursar la demanda, però no va rebre cap resposta fins que es va tornar a posar en contacte amb l'Ajuntament, que li va contestar que hi havia problemes "tecnicopressupostaris", i que per això es retardava la seva petició, que encara no ha estat satisfeta.

L'any 2015 hi havia a Manresa una vintena de vehicles elèctrics matriculats. La perspectiva, però, és que hi hagi un augment d'aquest model de cotxes. Per això, l'any passat es va posar en marxa el que de moment és l'únic punt de recàrrega públic que hi ha a la ciutat. Actualment n'hi ha a algunes concessionàries de vehicles i també a superfícies comercials. La gran majoria de propietaris de vehicles elèctrics disposen d'una instal·lació a casa per carregar les bateries del cotxe.

El va instal·lar l'Ajuntament de Manresa, i el seu ús és gratuït. Cal, però, tenir l'esmentada targeta per posar en marxa l'aparell. Un altre dels requisits que s'ha de tenir en compte és hi ha un màxim de recàrrega de tres hores per facilitar la rotació de vehicles.
L'aparell és semblant a un parquímetre, i a més a més és de tecnologia bagenca, de l'empresa d'electrònica industrial Selba. Té un sistema dual. El poden utilitzar simultàniament un cotxe i una moto, i també permet fer càrregues ràpides i semiràpides. Un vehicle tipus furgoneta es pot carregar al 80 en 2 o 3 hores, i una moto en una hora.

El punt de recàrrega està degudament senyalitzat i es va presentar públicament el març del 2015. L'Ajuntament va assegurar aleshores que la iniciativa formava part d'un projecte per ajudar a implantar un nou model de mobilitat més sostenible.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Surt al mercat l´aparell patentat per Althaia i la UPC per tractar la incontinència urinària

Una empresa basca va comprar la patent i comercialitzarà l'enginy inventat a Manresa, únic al món...

L´aplicació del bus de Manresa supera les 1.300 descàrregues

L'app de franc per a mòbil i tauleta amb la informació del servei és pot baixar des de divendres...

Althaia donarà 200 altes a supervivents de càncer, que seran atesos a primària

L'objectiu final és normalitzar l'atenció de la persona que ha superat un càncer i integrar-la en...

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

La Diputació pagarà l'obra, que adequarà un pas per a vianants del viaducte a l'accés a l'estació

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema