Els resultats de l'estudi científic del Programa Fifty-Fifty, disse-nyat i impulsat pel doctor Valentí Fuster, mostren que, en el cas de Manresa, el 61% dels participants ha reduït algun factor de risc cardiovascular. La mitjana general se situa en el 55%

La capital del Bages és una de les set ciutats col·laboradores del programa, en què han participat 543 adults, dels quals 87 de Manresa. Ramona Martínez, coordinadora de programes de la Fundació Science, Health and Education (SHE), va presentar aquest dijous els resultats de l'estudi davant una vintena de participants, que al final de l'acte van poder recollir un diploma.

La valoració que va fer-ne Martínez és "molt positiva", tant en línies generals com en el cas concret de Manresa, on el 51% dels participants han incrementat l'activitat física. Una mitjana alta si es compara amb la del conjunt, que se situa en el 37%. La diferència més important respecte de les dades generals són les relatives al tabaquisme. El 13% dels manresans fumadors que van col·laborar ha deixat de fumar. En conjunt, però, la mitjana se situa en el 23%. Només el 30% dels participants fumadors ha reduït el consum de tabac, mentre que el percentatge global és del 42%.

Martínez va voler subratllar que "el nombre de participants de Manresa és petit per extreure'n una conclusió general". L'estudi, que es va posar en marxa fa dos anys, tenia l'objectiu de reduir els factors de risc dels participants, així com establir un model de bones pràctiques que es pugui aplicar en altres municipis i àmbits.