El manresà Màrius Rubiralta és un dels cinc candidats a ser el nou rector de la Universitat de Barcelona (UB). Divendres es van convocar eleccions, que se celebraran el pròxim 28 de novembre en primera convocatòria. Si no hi ha majoria absoluta hi haurà una segona volta el dia 1 de desembre.

Cinc catedràtics han expressat la seva voluntat de presentar-se al càrrec de rector, entre els quals Rubiralta. Nascut a Manresa el 1954, és catedràtic de química orgànica i ja va ser rector de la UB entre el 2005 i el 2008. Va deixar el càrrec per assumir la secretaria d'Estat d'Universitats durant el govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

Els altres candidats són Norbert Bilbeny, Joan Elias, David Vallespín i Joan Guàrdia.El rector de la UB els últims 8 anys, Dídac Ramírez, deixa el càrrec per jubilació. Fins a les pròximes eleccions l'actual vicerector de Recerca, Innovació i Transferència, Jordi Alberch, ocuparà el seu lloc en funcions. La Universitat de Barcelona és la més gran de Catalunya, amb més de 65.000 estudiants.